Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Seniorka Alena šla na matriku vyřídit smrt manžela: Úřad omylem prohlásil za mrtvou i ji!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
24. října 2021
05:20

Do tíživé a neobvyklé situace se dostala po smrti svého manžela seniorka Alena z Ústí nad Labem. Poté, co šla v prosinci na matriku vyřídit potřebné věci v souvislosti se smrtí jejího manžela, přestala pobírat starobní důchod. Následně podle regionálního Deníku zjistila, že nemá platný ani občanský průkaz. Na úřadě údajně došlo k chybě a úřednice ji omylem prohlásila za mrtvou!

Se smrtí manžela se Alena Píšová vyrovnávala těžce. Netušila však, že ji čeká další tíživá životní situace. Seniorce poté, co vyřídila veškeré povinnosti s úmrtím manžela, přestal zničehonic chodit starobní důchod.

Náhle tak neměla z čeho zaplatit poplatky ani peníze na nákup potravin. Na policii se navíc podle informací zpravodajského webu Deník, jemuž svůj strastiplný příběh vyprávěla, dozvěděla, že nemá platný ani občanský průkaz.

Následně zjistila, že při vyřizování úmrtí manžela došlo na úřadě k chybě a úřednice prohlásila za mrtvou i ji. Vyřizování záležitosti se prý však táhlo dva měsíce a po tu dobu byla Alena odkázána zcela na pomoc rodiny. Po celou tu dobu se musela vyrovnávat s velkým stresem a objevily se u ní vážné zdravotní problémy.

Rozhodla se proto, že podá stížnost na magistrát, a to přímo k rukám primátora Petra Nedvědického. „Jsem vázán právními předpisy, které mi nedovolují podílet se na řešení Vámi popisované a zdrcující záležitosti osobně,“ přišla odpověď podle výše zmíněného listu. S celou záležitostí se tedy obrátila na právníka. Tvrdí, že by byla velice ráda, kdyby se jí alespoň dostala omluvila od viníka celé situace.

VIDEO: Ve spárech policistů a celníků skončil člověk, který si podvody přišel na 45 milionů korun.

Video  Ve spárech policistů a celníků skončil člověk, který si na podvody přišel na 45 milionů korun.  - Celní správa České republiky
Video se připravuje ...

1917 ( 24. října 2021 15:15 )

Česká klasika. Vlastní zkušenost. Exekutor nám protiprávně zabavil celý důchod a nejrychlejší způsob prozatimní nápravy bylo, že ČSSZ upravila zasílání důchodů ne na účet ale na poštu a to trvalo, ze zákona, dva měsíce. O vyplacení těchto dvou protiprávně zabavených důchodů, i přes rozhodnutí ÚS, trvají soudní tahanice již 10 let a stále nemáme protiprávně zadržené důchody vráceny. Tak za takovou "demokracii a spravedlivé právo" jsme cinkali klíčema.

panda82 ( 24. října 2021 14:18 )

A co by jste čekali od úřadů, jsou unaveni z těch dvou dnů úřadování

pisatel13 ( 24. října 2021 13:31 )

byla to reakce na XYZ3

pisatel13 ( 24. října 2021 13:29 )

to není vždy pravda. Závisí na tom kde se to událo

XYZ3 ( 24. října 2021 10:39 )

Nějaká hovadina,do kontaktu s matrikou jsem přišla akorát kvůli své občance...moc tomu nevěřím...

Zobrazit celou diskusi