Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rybáře šokoval podivný tvor: Z oceánu vylovil rybu s lidskými zuby!

Nathan Martin chytil rybu s lidskými zuby.
Nathan Martin chytil rybu s lidskými zuby.  (Autor: Facebook: Jennettes Pier)
Autor: rix - 
11. srpna 2021
19:23

O pořádný rozruch se v Severní Karolíně postaral rybář Nathan Martin. Chytil totiž rybu, která měla chrup vskutku podobný tomu lidskému. Na fotce, kterou rybář pořídil, je krásně vidět, že ryba druhu mořan pruhovaný má krásné zuby jako z reklamy na zubní pastu.

Podivuhodného tvora chytil rybář u oblíbené rybářské destinace v Severní Karolíně. Ryba s doslova lidskými zuby byla později identifikována jako mořan pruhovaný. Jakmile se Nathan Martin se svým úlovkem pochlubil na sociální síti, strhla se lavina, mořan se stal virálním, informoval deník Mirror.

„Je to velmi dobrý úlovek a taky dobře chutná,“ nezapomněl podotknout majitel kuriózního úlovku. Lidé na sítích se také hned chytli. „Jo, tak odsud pochází všechny ty zubní protézy,“ vtipkoval jeden z nich. „Ta ryba má hezčí zuby než já!" přidal se další z diskutérů. 

Podle úřadu pro kvalitu životního prostředí jsou tyto ryby v oblasti běžné a občas se opravdu stane, že má jedinec zuby podobné těm lidským. V roce 2014 se takový úlovek podařil i ruskému rybáři Aleksu Korobovi. Ten nejdříve odborníky pořádně zmátl, ale jednalo se o ten samý druh. 

 

gynekolog ( 12. srpna 2021 01:07 )

No, jestli tu rybu s lidskými zuby snědl, tak je tak trochu kanibal, ne?

Zobrazit celou diskusi