Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Milionář (42) šokoval kontroverzním prohlášením: Jestli jste chudí, můžete si za to sami!

Autor: rc - 
7. srpna 2021
18:03

Sociální sítě šokovalo prohlášení milionáře Dereka Moneyberga. Dvaačtyřicetiletý podnikatel uvedl, že chudoba je otázka životního stylu a lidé si za ni mohou sami!

Dereka Moneyberga na sociální síti instagram sledují víc než dva miliony lidí. Milionář lidem radí, jak na to, aby dosáhli úspěchu. Nedávné prohlášení rodáka z amerického Chicaga všechny jeho fanoušky šokovalo. Ve svém prohlášení uvedl, že se narodil do chudé rodiny. Neměl prý ideální dětství. Svou mámu popsal jako „bláznivou“ a ani jeho otec údajně nebyl dokonalý rodič.

Přestože neměl vydlážděnou cestičku k úspěchu, dokázal se prosadit. Už jako dítě si hledal zaměstnání, díky němuž by si vydělal pár drobných. Hrabal listí, sekal trávu a odhazoval sníh. Posléze dostal stipendium na univerzitě a i po jejím ukončení se vzdělával, což považuje za nejdůležitější krok k úspěchu. Díky svému neuvěřitelnému odhodlání dokázal dosáhnout vzdělání a už v devětadvaceti letech se z něj stal milionář.

Protože dokázal miliony vydělat díky svému odhodlání, je přesvědčen, že chudoba je volba. „Charlie Munger, obchodní partner Warrena Buffetta, říká, že nejlepší způsob, jak v životě dosáhnout toho, co chcete, je zasloužit si to. Peníze jsou otázka volby životního stylu. Vyrostl jsem velmi chudý. Mohl bych vám vyprávět příběhy a všichni bychom společně plakali,“ uvedl pro britský deník The Sun s tím, že návyky, které si člověk osvojí, jsou ukazatelem budoucího úspěchu či neúspěchu.

„To je to, co odlišuje bohaté lidi od chudých. Chudí lidé utrácejí své peníze za trendy spotřebního zboží. Bohatí lidé nejprve investují do svého vzdělání, poté nakupují aktiva, která jim pomohou k dalšímu bohatství,“ dodává Derek. „Získání finanční svobody vyžaduje patnáct let tvrdé práce.  Pokud utratíte peníze za hloupé věci. Budete chudí a je to stoprocentně vaše chyba. Je to tak jednoduché,“ uzavřel.  

VIDEO: Nejdražší rozvody v historii! Bill Gates se rozvádí!

Video  Nejdražší rozvody v historii! Bill Gates se rozvádí!  - Videohub
Video se připravuje ...

silen ( 7. srpna 2021 22:21 )

...ano, má pravdu..., jen se podbízí definice, co to je "chudý" a "bohatý" a kde je ta hranice mezi nimi... Znám pár lidí, co "pláčou", jak jsou chudí a přitom bydlí v solidním 3+1, mají auto za půl melounu, chalupu u jezera..., ale asi viděli v telce nějaký dokument o hollywoodských hvězdách, které mají ty obrovské rezidence s bazény, tenisovými kurty, a golfovými hřišti... a zdá se jim, že jsou ve srovnání s nimi chudí...

kapturek ( 7. srpna 2021 20:56 )

a co na tom, vpodstate rekl pravdu, tezko bude bohaty nekdo kdo chodi tricet let do prace ktera ho nebavi a dela za 25 cisteho, je liny neco zmenit tak je jasne ze nebude nikdy bohaty, pokud teda ty prachy nevyhraje

Zobrazit celou diskusi