Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sexuální skandál v katolické církvi: Monsignore chodil do gay barů a vymetal seznamky!

Vysoce postavený americký katolický kněz rezignoval, když se nadřízení dozvěděli, že navštěvoval gay seznamky a LGBTQ bary.
Vysoce postavený americký katolický kněz rezignoval, když se nadřízení dozvěděli, že navštěvoval gay seznamky a LGBTQ bary.  (Autor: ncronline.org/U.S. Conference of Catholic Bishops)
Autor: ran - 
27. července 2021
22:27

Vysoce postavený církevní úředník ze Spojených států rezignoval, když jeho nadřízeným v biskupské konferenci přišly informace, že navštěvoval bary určené pro členy LGBTQ komunity a chodil na online gay seznamky. Jeffrey Burrill to připustil a odstoupil.     

Jeffrey Burrill se měl zpronevěřit slibu, který skládal při vstupu do kněžské služby, že bude dodržovat přísný celibát jako každý katolický kněz. Podle Daily Mail Buriill navštěvoval online seznamky a bary určené pro gaye a LGBTQ komunitu. Ke svému přestoupení církevních pravidel se kněz doznal a odstoupil ze své vysoké funkce generálního tajemníka biskupské konference Spojených států amerických.

Čachry s daty

Na kauzu upozornil podle Daily Mail katolický zpravodajský web The Piller, který analyzoval data spojená s Burrillovým chytrým telefonem. Údaje ukázaly na to, že kněz měl na mobilu sjíždět aplikaci Grindr, určenou k seznamování mezi gayi, a to v letech 2018 až 2020. Burrill byl v církevní hierarchii nejvýše postaveným knězem z těch, kteří nejsou biskupy. 

Na to se vyrojily ze všech stran otázky, jak se třetí strana z řad médií, marketérů a dalších může dostat k osobním datům, a jako v tomto případě bez svolení uživatele. K údajům, které by měly být správně anonymizované a znemožňující uživatelovu identifikaci.

„Společnosti shoromažďující data veřejnosti lhaly, když nás ubezpečovaly, že údaje, které získávají od uživatelů, jsou anonymní,“ řekl podle ke kauze senátor za Oregon Ron Wyden. „Jak tenhle případ dokládá, tato ubezpečení se nezakládala na pravdě – jednotlivci se dají vystopovat a ztotožnit,“ dodal Wyden.

Provozovatel aplikace Grindr se nařčení z nekalého a nezákonného nakládání s daty brání, jako argument proti čistotě jeho podnikání se ale dá použít například pokuta 12 milionů dolarů, kterou provozovatel v lednu za nesprávné zacházení s daty uživatelů dostal.    

Věci šly rychle

Informace o tom, že generální tajemník biskupské konference USA má zřejmě problém, se dostala nejdříve k uším samotného prezidenta biskupské konference, arcibiskupa Josého Gómeze, než se dostal na veřejnost.

„V pondělí jsme se dozvěděli, že mají média k dispozici zprávy o nevhodném chování monsignora Burrilla,“ napsal podle Daily Mail Gómez. „Informace se nijak netýkaly zneužívání nezletilých, ale abychom neohrozili práci naší konference, monsignore okamžitě rezignoval,“ dodal Gómez.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alzbeta59 ( 27. července 2021 23:03 )

NO a co, tak se ted bude teplit za svoje a ne za cirkevni

Je to porad lepsi nez prznit male deti

Zobrazit celou diskusi