Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Unikátní pískovcový útvar u českých hranic je na prodej: Za přírodní skvost chtějí pět milionů!

Vrch Zirkelstein je ke koupi za pět milionu korun.
Vrch Zirkelstein je ke koupi za pět milionu korun.  (Autor: Profimedia)
Autor: rix - 
24. července 2021
19:32

Kdo si chce koupit vlastní kopec se skálou, má teď možnost. V malebné oblasti Saského Švýcarska v Německu prodávají za pět milionů korun vrch Zirkelstein. Budoucí majitel se nicméně nebude moct pouze kochat, ale bude k tomu muset důkladně obhospodařovat les. 

„Navzdory malé velikosti a rozsahu se díky svému charakteristickému tvaru řadí mezi nejvýraznější skalní útvary v Labských pískovcích,“ láká potencionální zákazníky Postbank Immobilien, která usiluje o prodej přírodního skvostu, informoval iRozhlas.

Jestliže se nějaký nový majitel najde, nebude mít na růžích ustláno. Kromě toho, že se bude moci kochat svým vlastním kopcem, bude mít povinnost „řádně obhospodařovat“ přilehlý les.

„Podle mě je to poprvé, co se prodává nějaká skála,“ řekl deníku Bild pracovník výše zmíněné společnosti André Marchsner. Ten také vysvětlil, že pozemek prodávají starší vlastníci, kteří už nezvládají práce spojené s péčí o  les. 

Sehnat nového majitele ale není jen tak. Horu nabízela firma ke koupi za půl milionu eur již v roce 2007, a předtím dokonce za milion eur. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi