Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odvážlivec skočil z vysokého útesu do moře: Dopadl na projíždějící člun!

Autor: ran - 
10. června 2021
18:08

Tragická shoda okolností stála život mladého Syřana, který chtěl skočit do moře z útesu v libanonském hlavním městě Bejrútu. Příčinou bylo to nejhorší možné načasování. Navzdory varovným hlasům přihlížejících skočil do vody právě ve chvíli, kdy pod ní plul člun s turisty. Dopadl přímo na něj a utrpěl smrtelná poranění.

Mladík Fahd Ibrahim Jamil Al-Lakma ze Sýrie zemřel v neděli po skoku do mořských vln z 36 metrů vysokého útesu v lokalitě Raouche Rocks v libanonském Bejrútu. Osudový okamžik natočili přihlížející na mobil. 

Smrt Fahdovi přinesla tragická souhra nešťastných okolností. V okamžiku, kdy se rozbíhal, aby doskočil co nejdále od ostrých stěn, se z jeskyně vynořila výletní loď. To už ji ale skokan neměl šanci zaregistrovat.

Přihlížející z protilehlého břehu zátočiny na mladíka křičeli, co jim síly stačily, ale blížícímu neštěstí už nezabránili. Rána, kdy Fahd dopadl na okraj lodi, byla slyšet široko daleko. Jeho tělo skončilo v moři.

Po vytažení z vody se ho lidé snažili resuscitovat, ale marně. V nemocnici byl prohlášen za mrtvého. Do jiné nemocnice převezli kapitána lodi, který se při tragédii zranil. V jakém je stavu, zatím není jasné, napsal web deníku Daily Mail.

Útesy v oblasti Raouche Rocks jsou oblíbené nejen mezi turisty, ale také je často využívá právě místní mládež ke svým adrenalinovým skokům do moře. Jak dlouho Fahd v Libanonu pobýval, není známo. Ví se jen, že jeho rodné město padlo v roce 2014 do rukou tzv. Islámského státu. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi