Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardář (28) začal šít oblečení v garáži svých rodičů: Jeho firma má teď neuvěřitelnou hodnotu!

Autor: rc - 
1. června 2021
19:39

Zatímco roznášel pizzu, dostal milionový podnikatelský nápad. V současnosti Ben Francis (28) patří mezi nejmladší boháče v Británii. Rodák z města Bromsgrove začal v devatenácti v garáži svých rodičů šít sportovní oblečení a nyní je spolumajitelem značky, která má hodnotu 700 milionů liber (cca 21 miliard Kč).

Roznášel pizzu za 5 liber (cca 150 Kč) na hodinu a neustále ho trápilo, jak je sportovní oblečení, jež měl na sobě, nepohodlné. Kdykoliv vstoupil do posilovny, necítil se v něm dobře. Ben Francis, který studoval na univerzitě a po nocích dělal číšníka, se proto rozhodl, že rozjede svůj vlastní byznys. Dnes osmadvacetiletý muž pocházející z klidného městečka poblíž Birminghamu vždy toužil po vlastním podniku.

V devatenácti se proto zeptal svých rodičů, zdali může využít jejich garáž a svou babičku, která šila záclony na zakázku, požádal, aby ho naučila šít. Posléze investoval do šicího stroje a první základy jeho firmy byly na světě. Již předtím rozjel své vlastní aplikace, které pomáhaly lidem cvičit a držet si linii, ale žádná nebyla tak úspěšná jako jeho oděvní firma.

V budování značky mu pomáhal jeho školní kamarád Lewis Morgan. Společnost pojmenovali Gymshark a sportovní oblečení, jež navrhují a šijí, je možné zakoupit online. „Ručně jsme šili, vyráběli a ručně tiskli, ručně jsme balili a lepili do tašek,“ zavzpomínal na náročné začátky Lewis pro britský deník Daily Mirror s tím, že to pak sami odnášeli na poštu. Brzy však nerozesílali zboží jen po Británii, ale do celého světa.

Velký úspěch zaznamenala hlavně jejich tepláková souprava, kterou propagovali na Facebooku a vydělala jim 30 tisíc liber (cca 888 tisíc Kč). Ben brzy zjistil, že podnikání bude mít úspěch a chtěl mu věnovat veškerý svůj čas, proto opustil univerzitu. V roce 2015 odešel z funkce generálního ředitele a věnuje se marketingu. V čele společnosti je Steve Hewitt, který pracoval pro značku Reebok. Gymshark neustále expanduje a už prodává oblečení ve víc jak 131 zemích světa. Společnost, která měla kdysi sídlo v garáži Benových rodičů, má hodnotu 700 milionů liber (cca 21 miliard Kč).

VIDEO: Maminky roku: Monika s Markétou vymyslely krásné balíčky po těhotné

Video  Maminky roku: Monika s Markétou vymyslely krásné balíčky po těhotné  - Maminka/Karel Dlabač
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi