Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Našel se tajný deník esesáka: Popisuje, kam nacisté zakopali 10 tun zlata za miliardy!

Autor: ran - 
9. května 2021
06:10

Hledači pokladů si brousí zuby na 10 tun zlata, které se mají ukrývat někde na zahradě paláce v polské Minkowskie. Objekt za války využívali nacisté jako nevěstinec. Že tam jsou zakopány za války ukradené cennosti, se tvrdí v nově objeveném dopise vysoce postaveného člena nechvalně proslulé nacistické jednotky SS.

Začátkem května by měl začát archeologický průzkum na zahradě paláce ve vesnici Minkowskie v jižním Polsku. Práce bude řídit nezisková organizace Silesian Bridge, která si zdejší areál, za války oblíbený nacistickými pohlaváry, dlouhodobě pronajímá.

Důkazy sebrané z různých dokumentů, map a nově i nalezeného deníku vysoce postaveného esesáka podle neziskovky hovoří jasně. Někde u paláce údajně musejí ležet zakopané cennosti v hodnotě 15 miliard korun.

Klíčový důkaz má podávat zápis nacisty s krycím jménem Michaelis v jeho objeveném deníku, z 12. března 1945, kdy se už od východu blížila Rudá armáda. „Zakopalo se to v oranžérii; bude tam bezpečný úkryt pro všechny dovezené bedny a krabice,“ stojí v deníku.

„48 beden z říšské banky v dobrém stavu bylo zakryto hlínou a trávníkem s rostlinami. Buď nám prozřetelnost nakloněna,“ popřál si ještě nacista sobě a svým druhům. Z kořisti si toho ale nakonec moc neužili. Porážka Německa se blížila a s armádou SSSR i další kapitola dějin. 

Pokud bude poklad ze zahrady paláce opravdu vyzvednut, neziskovka plánuje cennosti vrátit původním majitelům a přispět tak svým dílem alespoň částečně k nápravě zločinů nacismu. 

Nacisti během druhé světové války nakradli mnoho cenností po celé Evropě a schraňovala je pak pro sebe nacistická elita. V Minkowskie by se prý měla nacházet i část tzv. vratislavského zlata, jež bylo v těch pohnutých dobách ukradeno z objektu polského policejního ředitelství ve Vratislavi.

jonn ( 9. května 2021 07:25 )

Takže to vrátí němcům.

Zobrazit celou diskusi