Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máma (31) se na plný úvazek stará o 88 morčat: Na facebooku jí vydělávají až 1,2 milionu!

Autor: rc - 
23. května 2021
22:16

Máma Sophie Masonová (31) před čtyřmi lety začala rozšiřovat své stádo morčat. Nyní se už stará o osmaosmdesát hlodavců a o životě s nimi píše na sociální síti facebook. Stránka má velké ohlasy a vydělává jí až 40 tisíc liber (cca 1,2 milionů Kč) ročně. Ovšem velkou část peněz investuje Sophie do svých miláčků.

Milovnice zvířat Sophie Masonová z anglického Lincolnu si před čtyřmi lety s manželem Markem (46) pořídila pár morčat. Ovšem posléze přišla mláďata a z pár morčat bylo celé stádo! V současnosti se manželé starají o osmaosmdesát zvířátek. Sophie, která se ani jednoho z nich nemohla vzdát, opustila práci a rozhodla se o své hlodavce starat na plný úvazek.

Morčata sice nejsou velká zvířata, ale starost o takový počet je velice nákladná. Jen za rok Sophie zelenina stojí 7 tisíc liber (cca 209 tisíc Kč) a účty za veterináře jsou daleko větší. Za zdraví svých malých lásek zaplatí až 20 tisíc liber (cca 596 tisíc Kč). „Jsou drahá,“ uvedla pro britský deník Daily Mail Sophie s tím, že naštěstí její láska k morčatům zaznamenala úspěch na sociální síti Facebook. V srpnu roku 2018 tam založila stránku Mason's Cavies, kterou sleduje velký počet lidí a stránka je dokonce i výnosná.

Ročně jí vydělá 40 tisíc liber (cca 1,2 milionů Kč) a jak Sophie přiznává, bez ní by se o tolik zvířat starat nemohla. „Vždy jsme plánovali mít velkou spoustu morčat. Vždy jsem je milovala,“ uvedla Sophie s tím, že denně stráví 80 minut přípravou jídla pro své mazlíčky. Přípravu zeleniny natáčí na kameru, aby pak video mohla sdílet na sociální síti. Zároveň uvádí, že se její stránka stala populární hlavně v průběhu pandemie covidu. „Myslím, že to, co nás odlišuje od všech ostatních, je, že je osobní. Každý zná jména morčat, zná mě i mého manžela,“ uvedla Sophie, která v současné chvíli nehodlá rozšiřovat stádo.

VIDEO: Jak voříšek Czarek a ovčák Dasher zachránili život dvěma ztraceným batolatům

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi