Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Těhotná žena (39) otěhotněla podruhé: Sourozence počala s odstupem několika týdnů!

Autor: rc - 
16. dubna 2021
16:22

Britká Rebecca Robertsová (39) se stala jednou z mála matek, která otěhotněla v době, kdy již čekala dítě! Britka čekala syna Noaha, když se ve dvanáctém týdnu těhotenství dozvěděla, že čeká ještě dcerku Rosalii. Ačkoliv byli sourozenci počati s odstupem tří týdnů, přišli na svět ve stejnou dobu císařským řezem.

Rebecca se těšila, až na svět přivede syna, kterého pojmenovala Noah. Když však byla ve dvanáctém týdnu těhotenství, šla na sonograf a při vyšetření se dozvěděla šokující zprávu. „Mluvila jsem se svou lékařkou o mém předchozím vyšetření, takže byla obeznámena tím, že čekám jen jedno dítě a ona byla potichu. Myslela jsem si, že se stalo něco hrozného, protože vůbec nemluvila,“ uvedla pro deník The Independent s tím, že lékařka jí v zápětí sdělila, že v děloze není pouze jedno dítě.

„Pak se na mě podívala a řekla: Věděla jste, že čekáte dvojčata? Moje srdce poskočilo, vlastně jsem jí řekla, jako opravdu?“ popisuje okamžik, který jí změnil život s tím, že když to oznamovala svému partnerovi, tak jí to ani nechtěl věřit.

„Viděl na obrázku dvojčata a byl stejně šokovaný jako já,“ směje se Rebecca, u níž proběhl jev zvaný superfetace nebo také přeoplodnění. Ve chvíli, kdy již bylo v její děloze přítomno embryo, došlo ke vzniku dalšího embrya po oplodnění vajíčka. Tento jev je velice vzácný.

V září Rebecca tedy přivedla na svět dvojčátka. Sourozenci sice byli počati každý v jiný čas, ale přišli na svět ve stejnou dobu. Rosalie a Noah se narodili císařským řezem. „Nemohli se narodit odděleně, protože existovalo obrovské riziko infekce,“ vysvětluje Rebecca pro New York Post s tím, že se dvojčata narodila zdravá. „Cítíme se tak šťastní, je to štěstí, že máme dvojčata, ale mít zvláštní dvojčata, je úžasné, jsou požehnáním,“ uvedla Rebecca a dodala, že je ženské tělo neuvěřitelné.

VIDEO: Kdy a proč byste měla jít na rizikové těhotenství

Zobrazit celou diskusi