Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chudá žena koupila na trhu mušle: V jedné našla vzácnou perlu, která jí zajistí jmění!

Autor: jžk - 
27. března 2021
14:32

Thajka Kodchakorn Tantiwiwatkulová objevila perlu Melo, když si koupila mořského šneka. Hodnota oranžové kuličky zatím není přesně známa, mohla by však přesahovat dva miliony korun!

Jak napsal deník Daily Mail, žena z Thajské provincie Satun doufá, že by nečekaný nález mohl změnit její finanční situaci k lepšímu. Když si Kodchakorn Tantiwiwatkulová 30. ledna 2020 koupila na místním trhu k večeři mořského šneka za 50 korun, neměla nejmenší tušení, že by v něm mohla nalézt takovou vzácnost, nejdříve si myslela, že se jedná o obyčejný kámen.

Šok nastal v okamžiku, když zjistila, že se jedná o šesti gramovou perlu Melo o průměru asi 1,5 cm. V obavě, že by ji po ní chtěl prodejce zpět, se rozhodla rodina nechat si tajemství pro sebe. Nyní se však žena rozhodla o její existenci podělit se světem a prodat ji, aby získala prostředky potřebné k úhradě nákladů na zdravotní péči její matky.

Newt Tantiwiwatkul, otec nálezkyně, prozradil, že je po nehodě a jeho žena bojuje s rakovinou. Účet za lékařskou péči by je vyšel na víc jak 717 tisíc korun! „Už nemůžeme čekat, jsme zoufalí. Tato perla je naší jedinou nadějí, která nám pomůže získat lepší zacházení,“ řekl muž. „V televizi jsme viděli příběhy jiných lidí, kteří ji taky našli a dokázali ji prodat. Doufám, že se nám podaří totéž, protože peníze by nám hodně pomohly,“ dodal.

Melo perly mívají od hnědé přes pálenou po oranžovou barvu, která je nejvzácnější. Obvykle se vyskytují v Jihočínském a Andamanském moři u pobřeží Myanmaru a jsou produkovány dravými mořskými šneky zvanými Volutidae. Kodchakorn není první, komu se poštěstilo poklad nalézt, minulý měsíc se podařilo prodat oranžovou perlu kamionistovi Monthianu Jansukovi, jejíž odhadovaná cena byla přes dva miliony korun.

VIDEO: Pozdrav z Thajska: Jsou tu ryby opravdu čerstvé?  

Zobrazit celou diskusi