Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další skandál thajského krále: Na veřejnost unikly tisíce nahých fotek jeho konkubíny!

Autor: štt - 
23. prosince 2020
05:20

Nepřátelé milenky thajského krále rozeslali do médií na tisíc jejích nahých fotografií. Stalo se právě ve chvíli, kdy byla králova oficiální milenka Sinínat Vongvadžirapakdiová (35) propuštěna z vězení a hodlala se vrátit ke králi. Aféra může být součástí boje o trůn mezi královnou a monarchovou milenkou.

Fotografie, které byly pořízeny samotnou milenkou, byly odeslány britskému žurnalistovi Andrew Marshallovi, který se soustavně zabývá kritikou jihoasijské monarchie. Inkriminující dokumenty byly zaslány i thajskému intelektuálovi Pavinovi, jenž musel emigrovat do Japonska poté, co s ním bylo započato soudní řízení z důvodu kritiky thajské hlavy státu.

„Zdá se pravděpodobné, že nahé fotografie byly určeny přímo králi. Ty byly zveřejněny ve snaze zamezit Sinínat návratu do královy blízké společnosti,“ píše britský novinář na svém facebooku.

Paní Sinínat byl darován titul královy pobočnice při příležitosti 67. narozenin monarchy Mahá Vatčirálongkóna. Bylo to poprvé za téměř sto let, co thajský monarcha zvolil do reprezentativní funkce královské choti někoho jiného než vlastní manželku.

Obě královy ženy slouží jako vyšší důstojnice bezpečnostních složek paláce. Manželka Suthida (42) byla v minulosti letuškou thajské letecké společnosti, zatímco Sinínat pracovala jako vojenská zdravotní sestra. Král má sedm potomků z bývalých třech manželství, která vždy skončila rozvodem.

Loni v říjnu, necelé tři měsíce poté, co se Sinínat stala jeho královskou chotí, vydal král příkaz k odvolání jejího jmenování. Ve svém prohlášení ji obvinil ze snahy překazit jmenování jeho oficiální ženy Suthidy královnou, aby se sama ujala této pozice. Dále uvedl, že když se jí nepodařilo odstranit Suthidu, její „ambice a aspirace“ ji vedly k tomu se zviditelnit na úkor pověsti královského paláce. V srpnu však královský věstník uvedl, že Sinínat se vůči královské rodině ničím neprovinila a měla by jí být vrácena její privilegia.

Sinínatin pád byl obzvláště nečekaný, jelikož jen o dva měsíce dříve byly na oficiálních stránkách královské rodiny zveřejněny desítky fotografií krále a jeho milenky. Některé zachycovaly pár v netradičně neformálních situacích, jako je společný seskok padákem. Další ukazovali ji a krále, jak se drží za ruce. V konzervativním prostředí Thajska jsou takovéto intimní momenty mimořádně neobvyklé.

Za posledních několik měsíců Thajsko zažilo nebývalé množství demonstrací požadujících reformu monarchie. Někteří novináři tvrdí, že paní Sinínat byla pouze králem zneužita k získání větší popularity mezi nespokojenými obyvateli. Byla široce ceněna za její krásu, mládí a příjemné vystupování.

Emigrující profesor Pavin uvedl, že „milenka byla využívána k vylepšení obrazu šťastné královské rodiny,“ a dodává: „Mezi zdmi paláce je zjevný konflikt mezi oběma dámami. V budoucnu se uvidí, která z nich po boku monarchy zůstane. Místo je jen pro jednu.“

jakarte ( 23. prosince 2020 10:05 )

Dokud fotky neuvidím neuvěřím. Je to kampaň.

Zobrazit celou diskusi