Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trapas na svatbě: Na dortu nechal cukrář trapný nápis!

Zaskočení ženich a nevěsta: na dortu stálo „Bez nápisu, prosím“.
Zaskočení ženich a nevěsta: na dortu stálo „Bez nápisu, prosím“.  (Autor: Twitter)
Autor: ran - 
10. dubna 2021
22:30

Nepěkný trapas na svatbě málem způsobil zřejmě zpackaný svatební dort. Když od cukrářů sladkost dorazila do jedné restaurace v americkém Bostonu, vyjímal se na ní nápis, který na první pohled vypadal, že tam asi úplně tak nepatří.

Majitel restaurace, kde se měla co nevidět konat svatební hostina, nevěřil vlastním očím. Na mrkvovém dortu, který mu přišel od cukrářů, totiž něco nehrálo. Vše bylo, jak má na dortu být, až na ten podivný vzkaz, který tam panu majiteli moc neseděl.

A nebylo divu. Nápis se na bílé polevě sice vyjímal krásně, ale evidentně tam vůbec neměl co dělat. Na dortu, který měl potěšit nevěstu, ženicha i svatebčany, stálo „Bez nápisu prosím“.

Kromě toho, že majitel kontaktoval výrobce cukrovinky, si dort také nafotil a snímek poslal na sociální síť twitter.

Cukráři se ale podle webu deníku Mirror bránili, že postupovali přesně podle instrukcí. Na objednávce prý v kolonce, zda je požadován nápis, stálo „ano“, a z dalších pokynů prý vyplývalo, že jako nápis si novomanželé přejí právě tuto větu.  

To, zda šlo opravdu o záměr ženicha a nevěsty, nebo zda spíš došlo k nedorozumění, se lidé dohadují, majitel restaurace ale podle webu Mirror uvedl, že nápis se před začátkem hostiny upravil květinovou výzdobou tak, aby nápis nebyl vidět. 

Fotografie na síti každopádně vzbudila veselí. „Tak na to není co říct, nebo nemělo by být,“ podotkl například jeden uživatel sítě v komentářích. „No to snad ne, to není možné! Jsem cukrář, zdobím dorty a nikdy se mi nestalo, že bych se projevil jako takový tupec,“ dloubl si do kolegů z fochu jiný.

Další komentující se zase na věc podíval pragmaticky a pozastavil se jen nad pravopisnou hrubkou v nápisu. „Vynechali čárku před prosím, to je na tom asi to nejtrapnější," odsoudil zdobiče slavného dortu a jejich školní znalosti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

frantacizek ( 11. dubna 2021 05:08 )

dorty můžu, nápisy nečtu

Zobrazit celou diskusi