Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladý táta Viktor (†23) náhle zemřel v chomutovské nemocnici: Přátelé mu přichystali dojemnou poctu

Autor: jel - 
20. března 2021
05:02

Smrt mladého táty Viktora šokovala spoustu lidí. V Nemocnici Chomutov měl totiž podle jeho bratra Lukáše čekat na vyšetření velmi dlouhou dobu a navíc mu prý v ordinaci měli říct, že simuluje! Viktor ve špitále zkolaboval a bohužel mu nepomohla ani hodinová resuscitace. Přátelé na jeho počest přejmenovali taxislužbu, pro kterou jezdil.

Nešťastnou událost popsal pro Blesk Lukáš, který bratra v nemocnici doprovázel. Lukáš tvrdí, že Viktor byl zdravý. Dříve sice trpěl slabou epilepsií, ta však časem ustoupila. V den, kdy zemřel, se však podle bratra vůbec necítil dobře.

„Měl dýchací potíže, bolelo ho na hrudi a brněla ruka. První jsme zavolali pohotovost. Řekli, abychom ho přivezli. Potom na pohotovosti zase řekli, ať s ním jedeme na ambulanci interny. Prý je mladý a určitě neodpadne,“ vylíčil Lukáš.

„Ani na interně bratra nechtěli ošetřit. Odtamtud jsme volali znovu na pohotovost. Tam řekli, že nás nemohou ošetřit, když jsme v areálu nemocnice, a zavolali sami na internu, aby bratra přijali,“ dodal.

Bohužel ani na ambulanci nepochodili. Lékařka, která z ordinace vyšla, prý uvedla, že Viktora nevyšetří hned. Chtěla počkat na výsledky výtěru z nosu, který nemocnému provedli. „Dovnitř ordinace ho vzal až jiný doktor a bratr zemřel prakticky hned, jak zavřel dveře,“ popsal Lukáš. Bratr si navíc prý vyslechl řeči o tom, že obtíže jenom simuluje. 

Víťa Taxi 

Případem se zabývá policie, která zároveň vyjádřila rodině soustrast. Příčinu smrti mladíka určí soudní pitva. Chomutovská nemocnice se odmítla podrobně vyjádřit. Celou věc okomentovala Jana Mrákotová, mluvčí Krajské zdravotní a.s., která spravuje chomutovskou nemocnici slovy: „Přišel na ambulanci, tam omdlel. Přes hodinu ho resuscitovali, ale bohužel došlo k úmrtí.“

Viktor se živil jako taxikář a svou práci miloval. Majitelé firmy a zároveň Viktorovi přátelé se nyní rozhodli na počest zesnulého mladíka změnit název společnosti.

„Naše taxi jsme přejmenovali na Víťa taxi na památku našeho bratra a kolegy. Prosím o sdílení. Není to reklama, ale taxi byl proste jeho život,“ uvedla firma na sociální síti. Krásné gesto ocenilo v komentářích mnoho příznivců firmy. „Znám hodně mladých lidí ,ale Víťa patřil k těm slušným a hodným. Prostě je ho škoda. Ať mu svítí věčný světlo a ten název Víťa taxi je originál,“ napsal Roman.

Video  Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka  - Petr Němeček/ CNC
Video se připravuje ...

platykodon ( 20. března 2021 12:19 )

Doporučila bych ti, aby ses přihlásila jako dobrovolník do nemocnice a sama uvidíš, jak se tam všichni bez odpočinku otáčí. A nelétají pouze kolem covidových pacientů, ale kolem všech.

platykodon ( 20. března 2021 12:13 )

Nemáš pravdu. Kamarád v této nemocnici pracuje. Covidových pacientů tam mají plno a neví, kam dřív skočit. Přesto se tam normálně operuje. Tvé maminky je mi líto a přijmi upřímnou soustrast. Není pravdou, že by se o jiné pacienty nezajímali, coviďáky mají izolované. Tak prosím neurážej a nenapadej lékaře a ostatní personál.

lucie13 ( 20. března 2021 10:12 )

A malému dítěti otce nikdo nevrátí... bohužel se rok vše točí jenom kolem covidu...

lucie13 ( 20. března 2021 10:10 )

To s Vámi souhlasím, bohužel je tu silná skupina “svědků Covidových” nebo jak bych to měla nazvat.
Kdyby nechali tu velkou polní nemocnici, tak tam mohli dát všechny coviďáky a ve většině dalších nemocnic se mohlo normálně léčit. Mému otci 76 let byla odložena již 2x operace. Sice by mohl hlasitě hekat, a pak by to asi udělali, ale zase je riziko, že by s oslabeným organismem chytil od někoho v nemocnici covid.
Nejvíce sice asi řvou starší ročníky, těch se covid týká, 92% mrtvých je 65+, ale na druhou stranu jim nedochází, že kvůli prioritě covidu zemře více seniorů kvůli neposkytnuté péči.

verka1 ( 20. března 2021 10:00 )

Do nemocnice 😁

Zobrazit celou diskusi