Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proč má za dveřmi obří klec? Správce internetové sítě odhaluje, jaký je život za polárním kruhem

Autor: jel - 
28. března 2021
14:05

Na sociální síti TikTok se objevilo několik videí, která ukazují, jaké je to žít v pusté tundře na polárním kruhu. Zveřejnil je Bender Bending Rodriguez, který pracuje jako správce internetové sítě. Jedno z videí vidělo více než dva miliony uživatelů. Na něm Rodriguez ukazuje, jak to vypadá, když vyjde ze dveří svého domu. Za nimi je totiž obrovská klec, která ho chrání před ledními medvědy.

Hned v úvodu videa Bender zmíní, že ukáže něco, co sledující možná nikdy neviděli. „Z těchto dveří vejdu přímo do vězeňské cely,“ říká a dodává, že žije a pracuje na polárním kruhu, kde je pouze sněhová pustina a především tam žijí lední medvědi. „Tohle mi dává šanci je vidět, jít zpět do domu a nenechat se sežrat.“

Poté, co se video stalo virálním, objevilo se u něho velké množství komentářů a také dotazů, na něž Rodriguez odpovídá. Říká, že jeho osobně naštěstí nikdy žádný medvěd nepronásledoval, že občas nějaké vídá, ale naštěstí jsou dost daleko od něj, takže je ani nedokáže natočit.

Video  Jaký je život za polárním kruhem? Správce internetové sítě odhaluje, proč má za dveřmi obří klec  - TikTok
Video se připravuje ...

„Pokud se v oblasti, kam musíme jít, někdy vyskytne divoká zvěř, nejdeme tam. Zvířata mají přednost. Mají přednost a my respektujeme jejich přirozené prostředí,“ dodává na závěr.

V dalším videu pro změnu odpovídá na to, co je náplní jeho práce a co vlastně celý den dělá. Každý den od šesti do šesti pracuje a odpovídá na telefonáty. V jeho kanceláři je však naštěstí zřejmě teplo, protože má na sobě pouze tričko s krátkým rukávem. Když nastane čas, aby šel domů, odpojí svůj elektromobil, z jehož oken musí omést sníh a oškrábat led. Silnice je tam tvořena v podstatě pouze z ledu a video končí tím, jak se Bender brodí ve vánici sněhem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi