Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ztracená kočička se po 20 letech shledala se svou paničkou: Strávily spolu jen dva dny, pak zemřela

Autor: shp - 
12. března 2021
19:01

Tenhle dojemný zvířecí příběh psal sám život. Před dlouhými dvaceti lety se z města Nantwich v anglickém hrabství ztratila tehdy dvouletá kočička Phoebe. Najít se ji nedařilo, a tak se panička Christine Ballová (59) smířila s tím, že už se s ní nikdy neshledá. Jaké bylo její překvapení, když ji ochránci zvířat našli po dvou dekádách. Jejich štěstí ze shledání ale netrvalo dlouho.

Kočka zmizela z domova Christine v roce 2001. Ochráncům zvířat z organizace RSPCA se jí podařilo vypátrat minulý pátek asi 11 kilometrů od domova. Telefonát od jejích zástupců proto Christine více než zaskočil. Ochránci byli překvapení zjištěním, že Phoebe byl do těla vpíchnut mikročip, když jí byly dva roky a byla adoptována.

Na mozku měla nádor

Bohužel byla Phoebe nalezena ve zbídačeném stavu. Byla prochladlá a měla vlhký kožíšek. K tomu měla záchvaty a na mozku nádor. Veterinářka se proto rozhodl, že to nejlepší, co pro ni může udělat, je navždy ji uspat. Ještě předtím ji ale navrátili Christine, která měla jedinečnou možnost s ní strávit dva dny před její smrtí, uvedl web Metro.

„Byli jsme naprosto omráčení, když nám zavolali. Ztratila se, když jí byly teprve dva roky. Mysleli jsme si, že si ji někdo nejspíš vzal. Vždy totiž zůstávala poblíž a nikdy nešla daleko. Hledali jsme ji u sousedů a vylepili plakáty, ale bez úspěchu,“ prohlásila panička, která stále nemůže uvěřit tomu, že se Phoebe nakonec našla.

20 let na ulici určitě nežila

Veterinářka řekla, že by nepřežila celých 20 let na ulici, takže si myslíme, že si ji k sobě někdo vzal a staral se o ni jako o své zvířátko. Nejsme si jistí, proč skončila na ulici takhle na sklonku života, ale možná její majitel skončil v domově,“ dodala. „Je to vskutku úžasné. Stejně jako fakt, že se dožila věku 22 let. Okolnosti jsou smutné, alespoň však na konci byla s lidmi, kteří se o ni starali,“ uzavřela Christine.

Video: Jak odčervit kočku?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi