Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Studentku (17) poslali ze školy domů, protože jim přišla příliš sexy: Měla rolák! zuří otec

Autor: ran - 
12. března 2021
09:08

Když středoškolačka Karis Wilsonová (17) mířila do školy, netušila, že se kolem ní brzy strhne takřka celosvětový poprask. Učitelka a její asistent ji totiž vyhodili z vyučování. Vadilo jim, že podle nich byla nevhodně oblečená. Její otec zveřejnil fotku, v čem ve škole byla. Spolužáci i neznámí lidé se žačky zastávají, jiní zase dávají za pravdu učiteli. 

Střední škola NorKam Senior Secondary School ve městě Kamloops v kanadské Britské Kolumbii má od prvního březnového týdne o slávu postaráno. Vyvolala vlnu kontroverzí kvůli počínání jedné své učitelky a jejího asistenta. Uprostřed hodiny společně vyrazili jednu studentku. Nechtěli se dívat, co má na sobě. Asistent se prý nemohl soustředit.

Dívčin otec Christopher Wilson se brzy dozvěděl, co se stalo. Neváhal a pověsil na sociální sítě fotku outfitu, kterým dcera toho dne kantory pohoršila. Na fotografii je oblečená do bílého trika s dlouhým rukávem a nákrčníkem. Přes něj přehodila přiléhavé šaty s krajkou a úzkými ramínky. O kauze napsal deník Daily Mail.

Nejsem to, co mám na sobě!

Učitelé prohlásili, že to vypadalo, jako by přišla v noční košili. „V takových kouscích se dneska běžně chodí,“ kontrovali lidé a některé ženy začaly posílat fotografie, kde pózují v podobném oblečení. Chtěly vyjádřit, že se s názorem učitelů určitě neztotožňují a jejich reakci považují za skandální a přehnanou. Názory se ale různí.

„Vždyť vypadala, jako by vstala z postele. Tohle se do školy nenosí,“ napsala jedna z komentujících na facebooku. „K tomu dobře sloužily školní uniformy, aby k takovým a podobným excesům nedocházelo,“ připomněl funkci školního stejnokroje další. Na podporu Karis před školou demonstrovali její spolužáci. Drželi vlastnoručně vyrobené transparenty, na kterých stála hesla jako „Nejsem to, co mám na sobě“ nebo „Vzdělání je víc, než v čem chodím do školy“.

Neměl by vůbec učit?

„Pokud vás jako učitele rozruší běžné oblečení, ve kterém studenti chodí do školy, pak jste si špatně zvolili povolání,“ vzkázal rozzlobený Karisin otec do školy. „Možná byste se měli poohlédnout po něčem jiném,“ dodal. „Jestli učitel bojuje s nevhodnými myšlenkami, měl by odejít on, ne studentka!“ přitakal mu na internetu jeden z uživatelů sociálních sítí.

A také nebyl sám. Podle některých podporovatelů Wilsonových dokonce jednání učitelů spadá do podobného ranku jako zlehčování znásilňování a zpochybňování toho, že mnohem důležitější, než v čem přijde kdo do školy, je hodnota vzdělání. Otec ale hlavně doufá, že Karis, milovnice koní a westernového ježdění, celý ten humbuk kolem ve zdraví překoná.

Video  Jak se měnila ženská móda v posledních 100 letech?  - Glamour magazine
Video se připravuje ...

frantacizek ( 12. března 2021 14:44 )

no jistěě, to je niiic, Blesku.. Měli byste vidět, jak chodí ke mně teď v lockdownu na hodiny matematiky už 15leté..Už vyhlížijou jaro no. Kamarád-soused to podle mě poctivě dokumentuje na schodišti na ten jeho smártový mobil-foťák. Jako nedávno, té bylo ale 17. Pak se ma ně něj ptala, že si ji fotil, jestli to není nějaký náš takový ten místní úchyl.
Já - nee, spíše nadšenec-sběratel, ona- no ty špeky, vypadal jako nějaký mentál, já - to jsou madla lásky, následek Andrejovy dlouhodobé karantény, ona - aha, tak to mě moc nebere, já - máš holt jiné preference..

balin ( 12. března 2021 12:29 )

myslím, že to pohoršuje len dobrý vkus

Zobrazit celou diskusi