Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladá žena (31) si pěstuje srostlé obočí: Někteří na mě zírají, jako bych měla třetí hlavu, říká

Autor: jel - 
1. března 2021
05:15

Eldina Jaganjacová (31) z dánského hlavního města Kodaň se téměř před rokem rozhodla, že už si nebude vytrhávat obočí ani chloupky pod nosem. Vadí jí, že se od žen často očekává, že se o svůj vzhled budou starat mnohem více než muži a také za úpravu zevnějšku utratí vyšší peněžní částky. Lidé ji kvůli jejímu vzhledu často uráží, z toho si však nic nedělá. Říká, že to, jak vypadá, je její volba.

Mladá žena sdílela svůj příběh prostřednictvím britského deníku Daily Mail. Popsala, že si všimla, že většina dívek někdy mezi 13 a 14 lety začne panikařit, protože se jejich vzhled začne měnit. Aby zapadly do přesně stanovené představy svého okolí o tom, jak mají ženy vypadat, začnou se zbavovat všech chloupků na těle. Eldina prý nebyla jiná. 

„Kvůli svému obočí jsem se cítila méně žensky. Když jsem byla teenager, všimla jsem si, že mnoho lidí ho považuje za něco nepěkného,“ popsala serveru a dodala, že se necítila dobře, pokud měla jít ven a její obočí nebylo vytrhané a bez oholených nohou by nešla ani do posilovny.

V březnu minulého roku se však rozhodla po změnu. Přestala si upravovat obočí i vytrhávat chloupky pod nosem. „Už se nestarám o to, co si lidé myslí. Nechci z toho dělat velkou věc, ale přeji si, aby ostatním nezáleželo na tom, jak se žena rozhodne vypadat,“ řekla. Podle ní totiž, když si muži nevytrhávají obočí, nikdo se o to nestará, ale na ni občas cizí lidé zírají „jako by měla třetí hlavu“.

Nevhodné komentáře prý občas slýchává přímo na ulici od úplně neznámých osob. Většinou jde o muže, nejčastěji teenagery. „Zpočátku mi bylo nepříjemné, že na mě někteří lidé křičeli urážky, ale už si z toho nic nedělám. Pokud ti lidé nemají nic lepšího na práci, než pokřikovat na ženu, kterou neznají, nebudu na ně plýtvat svou energií,“ vysvětlila.

Co se týče randění Eldina věří, že tento vzhled ji alespoň zbaví konzervativních nápadníků. Většinou se prý setkala především s pozitivními reakcemi. Díky tomu, že se rozhodla si neupravovat obočí se cítí mnohem sebevědoměji. Chce upozornit na to, že by lidé neměli jít s davem, ale vystoupit a nechat svůj vzhled přirozený, pokud je to pro ně příjemné.

„Svým způsobem jsem si jistější, protože se už nebojím vypadat jinak a mám pocit, že mohu dělat obecně netradiční rozhodnutí. Dělejte to, co je pro vás příjemné a ti praví přátelé s vámi zůstanou. Nejsem ani pro ani proti holení, jen si myslím, že by každý měl dělat co je pro něj pohodlné,“ uzavřela Dánka.

obluda.pb ( 1. března 2021 11:14 )

Ještě chvilku a bude mít obočí jako Brežněv.

frenk ( 1. března 2021 10:19 )

má pěknej knír.

Andrejko Bures ( 1. března 2021 09:29 )

Ta ma i chlupaty koule.

baronessa ( 1. března 2021 09:23 )

Vida. Stačí netrhat si obočí a rázem je slavná po celém světě. Dokonce i Blesk má o ní článek na jednu stranu! Odvážná žena.

cervena_sedma ( 1. března 2021 06:43 )

Já tedy nevím, ale spousta chlapů si taky stříhá chlupy v nose, všichni si děláme manikúru,...to nemá s obecným diktátem nic společného. Pokud by to měla dotáhnout do důsledků, tak i ty zkrášlující náušnice, co má, jsou diktát. Spíš chce vybočit z davu, ale co se týče nápadníků, jak říká, to může přitáhnout jedině nějakýho úchyla. Na tohle normálního chlapa nemůže utáhnout.

Zobrazit celou diskusi