Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Babičku čekaly 100. narozeniny bez příbuzných: Dostala blahopřání a dárky od lidí z celého světa!

Autor: rc - 
17. února 2021
22:40

Přežila světovou válku, zažila pětadvacet premiérů a čtyři monarchy. Lillian Greenwayová z britského Birminghamu oslavila neuvěřitelné sté narozeniny! Životní jubileum, které prožila v domově seniorů, však nemohla oslavit se svými blízkými. Lillian nemá žádné žijící příbuzné. Personál domova proto na sociální síti sdílel výzvu, v níž prosil, aby lidé poslali Lillian narozeninová blahopřání a nejlépe aby jich bylo rovných sto! Výzva se začala šířit po sociálních sítích a zapojili se do ní lidé z celého světa.

Sociální sítě dojal příběh Lillian Greenwayové, seniorky žijící v domově důchodců Heartlands Care and Nursing Home ve městě Yardley v hrabství Birmingham. Lillian, která se narodila třináctého února v roce 1921, tam měla oslavit sté narozeniny! Ovšem žena, která přežila světovou válku, zažila pětadvacet ministrů a čtyři monarchy, nemá už žádné žijící blízké. Personálu domova se jí zželelo, a tak se rozhodli, že osloví širokou veřejnost, aby jim pomohla s velkým překvapením pro Lillian.

Na své oficiální stránky na sociální síť Facebook napsali výzvu, aby lidé Lillian poslali narozeninové přání. Přáli si, aby jich bylo rovných sto! Ovšem výzva se rychle začala šířit a oslovila lidi po celém světě, kteří se rozhodli fanynce britské královské rodiny udělat radost. Do domova přišlo rovných deset tisíc narozeninových přání a celá kupa dárků! Navíc Lillian místní švadlena ušila fialové šaty. Fialová je její oblíbená barva. Lillian dostala korunku a šerpu s nápisem Královna Lillian!

Na Lillian navíc čekal trůn a červený koberec vedoucí k němu. „Reakce nás ohromila. Myslím, že ji lidé chtěli podpořit v době, kdy se většina během lockdownu cítí smutně. Nemohli jsme uvěřit, kolik jich každý den přichází, stává se z toho nebezpečí pro zdraví a bezpečnost. Ale jsme tak vděční za laskavost lidí, ukazuje to, že ve světě je ještě dobro v době, kdy se vše zdá být zkázou a pochmurností,“ uvedla Stacey Debneyová, manažerka vztahů se zákazníky, pro britský deník Daily Mirror.

Lillian prý nemohla ani všechny blahopřání otevřít! „Myslím, že to zabere tak měsíc, než je všechny přečte. Jsou tu blahopřání z Austrálie, Singapuru, Jižní Ameriky, Spojených států, Německa, Číny – doslova ze všech koutů světa,“  uvedla Stacey s tím, že navíc dostala mnoho dárků. „Je to brilantní žena, je šťastná s šálkem čaje a pár sušenek a dřív nic nedostala, takže si to opravdu zaslouží. Byl to krásný den, na konci byla velmi unavená, ale po celou dobu měla na tváři široký úsměv, protože se jí líbí být středem pozornosti. Jsme zde její rodina,“ dodala Stacey s tím, že navíc Lillian dostala čtyřicet videí, v nichž jí lidé přáli všechno nejlepší.

VIDEO: Jak potěšit prarodiče v době koronaviru? 9 jednoduchých tipů

Video  Jak potěšit prarodiče v době koronaviru? 9 jednoduchých tipů  - Maminka/Adam Balažovič/iStock
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi