Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Farmář přepral holýma rukama vlka, umlátil ho a uškrtil: Zabil mu prý dva psy a pokousal koně

Autor: ran - 
7. ledna 2021
18:14

Obdivuhodnou statečnost musel prokázat neznámý farmář, když se postavil na svoji obranu a obranu svého majetku statnému vlku. Snímky ze záznamu bezpečnostní kamery ukázaly, jak muž divoké zvíře zalehl a doslova ho umlátil a urdousil k smrti. Neměl u sebe žádnou zbraň, musely mu stačit holé ruce.

Celý souboj podle ruských zpráv trval necelé tři minuty. Předcházel mu útěk jednoho z vyděšených farmářových psů před šelmou, která na farmu „zavítala“. Podle muže mu vlk již dříve zabil dva psy a poranil koně. Obával se, že mu udělá další škodu na dobytku, chystal se na něj proto už nějakou dobu.

Jenže zrovna v okamžiku útoku u sebe neměl zbraň, pomoci si tedy musel jinak. Zvíře se do něj sice zakouslo, ale bylo to to poslední kousnutí, co zažilo. V následujících chvílích ho farmář zaklekl, škrtil ho a nakonec ho prostě umlátil opakovanými údery pěstí. „Neměl čas běžet si pro pušku, přítomnost vlka zaznamenal až v posledním okamžiku,” informovala jedna ze zpráv.

Zraněný muž posléze s šelmou pyšně zapózoval před objektivem. Nyní čeká na výsledky testu na vzteklinu, který podstoupil. Vesnice Novotrojskoje jihozápadně od města Birobidžan v Židovské autonomní oblasti má údajně s vlky problémy dlouhodobě.

A to prý zejména poté, co došlo k rozsáhlému odlesňování regionu. Vlci přišli o svoji běžnou kořist, jež zmizela spolu s lesy. „Zdejší lesní porosty lidé zlikvidovali, doslova je spálili, a vlci tak hledají co sežrat, kde mohou. Tohle všechno je lidská vina,“ uvedl jeden z místních obyvatel.

ostuda ( 7. ledna 2021 22:34 )

dobře, že tady taky zavádíme vlky. aspoň budeme mít co škrtit

Zobrazit celou diskusi