Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hrůzné foto: Kvůli těstovinám málem přišla o nohu! Mladá žena utrpěla děsivé popáleniny

Autor: štt - 
4. ledna 2021
10:45

Taylor Moralesová (28) na sebe při vaření převrhla hrnec s vařící vodou. Doktoři se po převozu do nemocnice radili, zda jí nejvíce postiženou nohu neamputovat. Po několika týdnech se jí postižená místa neuvěřitelně rychle hojí. Dle lékařů se jedná o čirý zázrak.

Taylor se vrátila po dlouhé pracovní době do svého nového bytu, kam se nastěhovali spolu s manželem. Unavená se rozhodla připravit večeři. Nechala vařit vodu a zrovna v okamžiku, kdy se nakláněla pro těstoviny omdlela a zvrhla na sebe i hrnec s vařící vodou. Když se po chvíli probudila, ucítila nesnesitelnou bolest v dolní polovině těla.

Poté byla okamžitě převezena do nemocnice, kde jí doktoři určili rozsáhlé popáleniny třetího stupně od břicha až po chodidla. Po několika dnech se popáleniny změnily v četné puchýře až o velikosti golfového míčku. Taylor absolvovala několik návštěv, kde jí lékaři rány postupně otevřeli a vyčistili.

To je zatím bohužel pouze začátek. Přestože se jí popáleniny zázračně hojí, bude potřebovat podstoupit operaci, při které jí bude transplantována nová kůže, jelikož její tkáň z velké části odumřela a není schopna se správně regenerovat. Mimo náročné operace a několikadenní péče v rukou odborníku bude potřebovat v budoucnu docházet k terapeutovi, jenž ji bude učit znovu ovládat nohy.

Taylor dále trápí chronické bolesti, kvůli kterým nebude moci vykonávat svou dosavadní práci. Její přátelé se proto rozhodli zřídit charitativní účet, na který během několika dní lidé poslali skoro 150 000 korun. Jejich cílem je vybrat přes 200 000, aby Taylor pomohli pokrýt nejen náklady na lékařskou péči, ale i na život.

Zobrazit celou diskusi