Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tříčlenná rodina zemřela na krásné pláži: Utrhl se nad nimi útes a zavalily je tuny kamení

Autor: rc - 
19. listopadu 2020
15:32

Tragédie se stala v úterý v Brazílii. Rodiče Hugo Pereira (†32) a Stella Souzaová (†33) seděli se svým sedmiměsíčním synkem Solem a rodinným pejskem pod útesem, který se tyčil nad pláží Pipa. Útes se zničehonic utrhl a tříčlennou rodinu zasypala suť. Na pomoc jim rychle přiběhli svědci tragédie, ovšem rodičům už nebylo pomoci. Malý chlapec ještě dýchal, ovšem zraněním nakonec podlehl. S rodinou zemřel i jejich milovaný pejsek Brisa.

Hugo Pereira byl dobrodruhem, který se v roce 2017 sebral a v karavanu jen se svým psím mazlíčkem procestoval celou Brazílii. Ovšem život na cestách ho nakonec omrzel a tak se rozhodl, že se usadí a založí rodinu. Zalíbilo se mu v brazilském Rio Grande de Norte, kde se svou přítelkyní Stellou Souzou usadil poblíž pláže Pipa.

Začal tam pracovat jako manažer v hotelu a volné chvíle se svou přítelkyní trávili surfováním a plaváním v blankytném moři. Před sedmi měsíci dvojice na svět přivítala prvorozeného synka Soleho. Ovšem rodinné štěstí nakonec skončilo tragicky.

V úterý tříčlenná rodina vyrazila na jejich milovanou pláž Pipa. Užívali si výhled na širé moře na pláží. Rodiče se svým potomkem seděli přímo pod útesem, který se zničehonic utrhl a tuny kamení trojici zasypaly. Části útesu byly vysoké až 57 metrů!

Hororu přihlíželi svědci, kteří okamžitě běželi rodinu zachraňovat. Desítky lidí se je snažily vyprostit zpod kamenů, ale marně. „Kopali jsme, dokud jsme nenašli otce a poté jsme našli matku a dítě. Objímala ho. Zdálo se, že se ho instinktivně snažila ochránit. Zranění dospělých byla velmi vážná,“ uvedl svědek tragédie Igor Caetano pro britský deník Daily Mail.

Chlapec ještě dýchal a přivolaní lékaři bojovali o jeho život. „Lékařka procházela náhodou kolem místa, kde se to stalo a snažila se to dítě oživit. Ale nedokázala ho zachránit,“ dodal svědek. Kolem místa tragédie se údajně nachází varovné značky, které upozorňují na možné sesuvy půdy. „Vyrostl jsem tady a toto se tu stává často, protože moře ničí útesy víc a víc. Když vidíme turisty, jak sedí na útesech, tak je vždy varujeme, ať jdou pryč, protože víme o riziku,“ dodal rybář.

offline ( 21. listopadu 2020 14:29 )

A článek o bouračce byl smazaný! Albánská mafie má dlouhé prsty a bojí se jí i Blesk!

offline ( 19. listopadu 2020 22:06 )

No ale teprve z toho jeho profilu na fb člověk jen zírá, kolik jich tady je nalezlých jen od těch Baftijarovců. To jsou celé zločinecké klany a nikoho to nezajímá. Kdyby se tihle dva nezabili, tak o nich nikdo "neví" Přitom podle fotky takového potkat, tak se bojim víc než našich cikánů.

offline ( 19. listopadu 2020 16:17 )

K úmrtí brazilské rodiny je otevřená diskuze - kdo by v Česku o tom taky diskutoval, že, ale o tom, že se v bavoráku u Litoměřic zabili albánští mafiáni Baftijarovci se mluvit nesmí.

Zobrazit celou diskusi