Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčičku (13) provdali za téměř 4x staršího muže: Bude se mu starat o děti z dalších manželství

Autor: štt - 
16. listopadu 2020
19:49

Internetovými deníky kolují uniklé fotografie z pro Evropany netradiční svatby. Třináctiletá dívenka Asnaira P. Mugalingová byla donucena si vzít o dvě generace staršího muže Abdulrzaka Ampatuana (48). Asnaira je už v pořadí jeho pátou ženou. Abdulrzak má z předešlých manželství již několik dětí ve stejném věku jako jeho nová nevěsta, která má nyní povinnost se o ně starat.

Na fotografiích sedí vedle ženicha dětská nevěsta oblečena do tradiční bílé róby. Asnaira sdělila, že se svého nového muže nebojí, jelikož se k ní chová hezky. „Učím se vařit, ale zatím mi to moc nejde. Chci, aby byl Abdulrzak spokojený,“ říká dětským hlasem.

Bizarní rituál se odehrál koncem minulého měsíce. Nyní bydlí ve společném domku, který pro ně Abdulrzak postavil. Muž pracuje jako farmář, zatímco se dívka musí starat o domácnost, ale i o manželovy děti z předešlého manželství. „Jsem šťastný, že ji mám,“ libuje si muž. Již plánují první společné dítě, které by chtěli mít, až Asnaira oslaví dvacáté narozeniny. „Do té doby jí budu platit školné a ve volné dny bude chodit s ostatními do školy,“ dodává.

Dle úmluvy Spojených národů platí za dětské manželství jakýkoliv zákonný svazek, v němž jedna strana nedosahuje 18 let. V úmluvě je dále řečeno, že z pohledu dívky vede předčasný sňatek k časnému těhotenství a sociální izolaci. V některých částech Filipín umožňuje zákon šária sňatek v době brzké puberty. Dle statistik UNICEF bylo na Filipínách uzavřeno přes 726 000 dětských sňatků. Jedná se o dvanácté nejvyšší číslo. Celá 2 % tvoří sňatky před dovršením patnáctého roku.

V římsko-katolické části Filipín je dokonce zakázán rozvod. Země se kvůli šokujícím číslům zavázala, že radikálně sníží počty dětských, ale i vynucených manželství do roku 2030.

baronessa ( 17. listopadu 2020 10:23 )

A co dělají jeho předchozí manželky? To už je všecky umořil? Kde jsou, že se musí toto dítě starat o děti i hospodaření?

fjdksla ( 17. listopadu 2020 09:09 )

Aktivisti z neziskovek byli na této svatbě jako čestní hosté. ;-)

Altingerka ( 16. listopadu 2020 22:09 )

UNICEF se maximálně stará o to, aby nás zahrnovali reklamama černoušků s nafouklýma bříškama, kde se za prachy dárců chlubí cizím peřím, vetšinou darovanou částku shrábnou jejích členové, nikoliv potřebný děti. Za dětská práva bojujou maximálně plnou hubou a výsledky jsou vidět! Hnusná organizace, která před skutečnýma dětskýma problémama mizí jako pěna ve vaně!

iFender ( 16. listopadu 2020 21:33 )

Feministky a bojovnice za migranty: Pripravte se!!! Ti se s vami dlouho vybavovat nebudou. Hodne stesti!

Zobrazit celou diskusi