Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrtelně jedovatý had si spletl samičku se zahradní hadicí: Marně se ji pokoušel oplodnit

Autor: štt - 
17. listopadu 2020
15:33

Samec Pakobry východní, jednoho z nejjedovatějších hadů na světě, zabloudil na zahradu australské důchodkyně, kde měl rande s jednou hadí kamarádkou. Věci ale nešly tak jak by si možná přál. Nakonec totiž skončil v objetí se zahradní hadicí vinoucí se podél nízkého plotu.

Nečekané překvapení se naskytlo důchodkyni při odpolední práci na zahradě. Když šla pustit přítok vody, aby mohla zalít keře, všimla si, že se kolem její zahradní hadice vine několik metrů dlouhý had. S křikem odběhla domů a přivolala „krotitele hadů“. V Austrálii je to běžná profese specializující se na odchyt divokých a nebezpečných tvorů.

Firma na svých facebookových stránkách zveřejnila video z odchytu s krátkým popiskem. „Hned jak jsme na zahradu dorazili, všiml jsem si dlouhého hada, jak dovádí se zahradní hadicí,“ popisují pracovníci svůj zážitek. Při bližším pohledu zjistili, že se jedná o samce pakobry východní. Mimo něj se v zákrytu krčila i zostuzená samička. „Musel si ji splést se zahradní hadicí,“ posmívá se jeden z mužů ve videu.

Oba hadi dosahovali velikosti přes 1,5 metru. Jedná se o velmi nebezpečný druh, který má na svědomí až polovinu uštknutí člověka v Austrálii. 

Jsou nebezpeční také pro čtyřnohé miláčky člověka, kteří když na pakobru narazí, nevědí, s kým mají tu čest. Po kousnutí jim zbývá jen několik hodin života a veterináři doporučují zvíře utratit, aby se v ukrutných bolestech dál netrápilo.

Tentokrát byla samička záchranáři bezpečně odchycena a vypuštěna v divočině daleko od lidských obydlí, ovšem sameček unikl. Jeho pobyt na svobodě však může být jen krátkodobý. „Není pochyb, že se na pozemek budeme muset brzy vrátit, pokud majitelka někam neodklidí svou zahradní hadici...“ dodávají k případu záchranáři.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi