Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miminko s příchodem na svět nechtělo déle čekat: Maminka porodila v sanitce

Autor: jel - 
11. listopadu 2020
18:43

V noci ze soboty na neděli dorazili záchranáři na jihu Čech k těhotné ženě, která začínala rodit. Převoz do porodnice už ale nestlihli. Děťátko se chtělo dostat na svět tak rychle, že se narodilo přímo v sanitc!

Pomoc záchranářů potřebovala v sobotu v noci těhotná žena z Českokrumlovska. Začínala totiž rodit. Frymburší záchranáři ji tedy naložili do sanitky a vyrazili s ní do nemocnice v Českém Krumlově. Tam už však dorazila maminka i s novorozeným Martínkem. 

Chlapeček totiž přišel na svět přímo ve voze ambulance. Pět minut po půlnoci, kdy bylo vozidlo zrovna kousek za Vyšším Brodem. přišelo miminko na svět. Martínek i jeho máma jsou zcela v pořádku a záchranáři je předali do péče nemocničního personálu.

Ve čtvrtek 29. října se přihodila podobná situace přímo před pražskou motolskou nemocnicí. Záchranáře, kteří dávali do pořádku sanitku na další výjezd tam zalarmoval muž, jehož žena začala rodit v dodávce. Když záchranáři dorazili k autu, zjistili, že na převoz už není čas a holčičce pomohli na svět na místě. Ona i maminka byli po porodu zcela v pořádku.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi