Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčička (7) na procházce našla kůži obřího hada: V sousedství se nebezpečného plaza bojí

Autor: ČTK - 
8. listopadu 2020
16:36

Najít ohromnou hadí kůži může být znepokojivé - zvlášť když to znamená, že dotyčný plaz se volně pohybuje někde v okolí. Přesně to se přihodilo v anglickém Oxfordu, kde sedmiletá holčička během procházky s dědečkem našla kůži hroznýše královského delší než ona sama. Kůže dlouhá 150 centimetrů navíc není celá, a proto samotný hroznýš může být mnohem delší, napsal zpravodajský server Fox News.

„Nemohla jsem uvěřit vlastním očím, když ji přinesli domů,“ řekla novinářům dívčina babička Debra Drewettová. „Ta kůže byla skoro od stropu na zem. Mysleli si, že je to jen kus igelitu, co se zachytil v ostružiní pod mostem, ale pak se podívali zblízka a zjistili, že je to obrovská hadí kůže.“

Nikdo netuší, odkud se hroznýš vzal, natož kam se mohl odplazit poté, co svlékl kůži v Headingtonu na předměstí Oxfordu. „Je to docela znepokojivá představa, že se někomu zahradou plazí velký had,“ dodala Drewettová.

Podle Colina Stevensona z World Zoo v Oxfordshiru nehrozí, že by hroznýš někomu sežral kočku. „Sice nechcete, aby vás kousl, ale nezpůsobil by vám nic horšího než ošklivé zranění. Většině podobných plazů se v anglickém klimatu příliš dobře nevede, je tu na ně moc zima, a proto se mu v přírodě nebude dařit, pokud si nenajde nějaké teplé a chráněné místo,“ dodal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi