Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Šerif vyhodil strážnici za to, že je lesba: Nyní ho porazila ve volbách

Autor: jžk - 
6. listopadu 2020
16:19

Charmaine McGuffeyovou z Hamiltonu v Ohiu údajně propustil ze služby její šéf za to, že je lesba. Po roce přemýšlení se rozhodla, že mu dokáže, že je lepší než on. Porazila ho ve volbách a vzala si jeho práci!

Ambiciózní žena byla zvolena ve středu 4. října šerifkou města Hamilton. Když kandidovala za demokraty, postavila se proti republikánskému protivníkovi Bruceovi Hoffbauerovi. Ve své kampani nahradila svého bývalého šéfa Jima Neila, který ji dříve vyhodil z práce kvůli její orientaci.    

Se současným šerifem jsme se dostali do neshody ohledně praxe, kdy netrestá důstojníky odpovědné za použití nepřiměřené síly a obtěžování žen, jak důstojnic, tak vězenkyň,“ řekla McGuffeyová pro LGBTQ Nation. „Jako homosexuální žena pracující v oblasti vymáhání práva vím, jaké to je, být ve středu zájmu za to, kým jsem. Znám spravedlnost a znám bezpráví, proto vím, že svou práci můžeme dělat lépe. To je důvod, proč se ucházím o post šerifa,“ řekla ve své kampani.  

Bývalý šerif Jim Neil kandidoval jako demokrat, svou politikou a podporou Trumpa však zmátl mnoho voličů. „Můj soupeř už mnoho let předstírá, že je demokrat… Říká lidem, co chtějí slyšet, ale dál to nerozvádí,“ uvedla nová šerifka. Ta nakonec získala nominaci za demokraty se 70 % hlasů a později kandidáta republikánů Hoffbauera porazila s 52 % hlasů.  

Má výhra by znamenala, že naše země jde kupředu, že jsme se skutečně oprostili od modelu vymáhání práva z 50. let, kdy tuto práci můžou dělat nejen ženy, ale i členové LGBTQ komunity,“ uvedla na svém Twitteru. Během voleb v roce 2020 bylo do funkce zvoleno několik příslušníků LGBTQ+ komunity. Delaware si zvolil prvního transgender senátora, v New Yorku byli zvoleni do úřadu dva homosexuální černoši.