Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Papoušek zachránil život svému majiteli: Během požáru napodoboval zvuk alarmu!

Autor: shp - 
8. listopadu 2020
14:15

Neuvěřitelný příběh záchrany lidského života se odehrál v australském Kangaroo Pointu v Brisbane. V domě Antona Nguyena propukl požár a nebýt jeho papouška, nejspíš by se udusil, anebo dokonce uhořel! Opeřenec ho ale vzbudil tím, že napodoboval zvuk alarmu a křičel jeho jméno.

Požár propukl v domě Antona Nguyena kolem dvou hodin ráno ve středu. Plameny byly tak devastující, že nakonec pohltily celou budovu. Naštěstí se ale stihl majitel dostat ven včas i se svým papouškem Ericem. Právě on ho zachránil.

Ještě předtím, než se vůbec stihl spustit alarm, začal napodobovat jeho zvuky a křičet: „Antone, Antone!“ „Slyšel jsem ránu a Eric - můj papoušek - začal křičet, takže jsem se probral a ucítil jsem trochu kouře,“ řekl Nguyen ABC News.

„Chytl jsem Erica, otevřel dveře a podíval se do zadní části domu, kde jsem viděl plameny. Popadl jsem proto svůj batoh a utíkal ze schodů dolů,“ dodal. Muže na místě ošetřili záchranáři, ale hospitalizaci nepotřeboval.

Hasiči, kteří byli přivoláni na místo ve dvě hodiny ráno, dostali požár pod kontrolu o hodinu a půl později. Vyšetřovatelé do domu zamířili příští den, aby zjistili, co požár způsobilo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi