Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strašidelná ryba vyděsila rybáře: Měla tvář jako ošklivý člověk!

Autor: shp - 
2. listopadu 2020
11:32

Jak se zdá, rybář by to měl umět nejenom s prutem nebo sítí, ale zároveň by měl mít i pro strach uděláno. Thajec Prasert Shookul (33) o tom ví své. Z vody totiž vytáhl děsivou rybu, která ho nesmírně polekala. Její čumák totiž připomínal lidskou tvář. Co to je za potvoru?

Shookul vylovil rybu v provincii Krabi 26. října. Tvor měl jakoby rty a vypoulené oči. „Vypadala jako ošklivá, mračící se osoba,“ řekl podle agentury Profimedia.cz více než překvapený Shookul. Podle něj navíc tvor začal rty roztahovat, takže to vypadalo, jako kdyby plakal.

Praserta také zarazilo, že byla ryba nezvykle krátká a neměla žádné zuby. A jak že tento fujtajbl ulovil? Rybu chytil do klece na kraby u neobydleného ostrova v Andamanském moři. Rybáře úlovek tak vyděsil, že ho málem hodil i s dalšími rybami zpátky do vody. Naštěstí se ale zastavil včas a rybou se později pochlubil.

„Málem jsem hodil všechno zpátky do vody, když jsem viděl tu strašidelnou rybu. Koukala se na mě. Tělo ryby bylo kratší, než by mělo být, a měla velké rty, ale žádné zuby. Nikdo v naší vesnici nevěděl, co to je, a to včetně našich starších. Neodvážil jsem se to uvařit pro sebe ani nikoho jiného. Byla tak divná,“ dodal Shookul.

Ryba vážila 2,7 kilogramu a měřila na délku 42 centimetrů. Než ji Prasert dovezl do vesnice, bohužel uhynula. Nikdo zatím neví, o jaký jde druh. Moře však skrývá spoustu záhad a neobjevených živočichů. Lidstvo jich doposud objevilo jen hrstku...

Josef124 ( 23. ledna 2021 21:48 )

Taková ryba by mě teda také vyděsila . Zlatý český kapr . Ten vypadá pořád stejně . Na jiné ryby moc nechodím. Posedím u rybníka, odpočinu si a tak za 2 hodiny jdu domů. Když rybu nechytím, tak se nic neděje. Na letošní rybářskou sezónu jsem si koupil nové vlasce z http­s://ww­w.az­fishin­g.cz­/vlas­ce-snury/ a už je mám nachystané na prutech .

Zobrazit celou diskusi