Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Italové našli kufr s mrtvolou ruské modelky. Do moře ho hodila její matka

Autor: nka - 
7. dubna 2017
19:30

Kufr s lidským tělem vylovili italští rybáři u břehů Rimini. Vyšetřování prokázalo, že jde o 27letou Rusku, která zemřela vyhladověním. Tělo do kufru dala její matka poté, co s mrtvolou strávila několik dní doma.

Pitva prokázala, že Káťa Laktionovová zemřela bez cizího zavinění. Podle všeho trpěla anorexií a v okamžiku smrti vážila 35 kilogramů při výšce 174 centimetrů.

V Itálii žila dva roky s matkou, která tady pracovala jako pečovatelka, a snila o tom, že se stane slavnou modelkou.

Anorexie se stále více šíří i mezi dětmi. Podívejte se na rozhovor s Kateřinou Cajthamlovou:

Video  Anorexií teď trpí hodně i chlapci, tvrdí MUDr. Kateřina Cajthamlová.  - Adam Balažovič
Video se připravuje ...

Několikrát byla v italské nemocnici, naposledy měsíc před tragédií. Léčení ale nikdy nemělo úspěch. Pár dní před smrtí pak zemřela babička, která Káťu vychovávala a ke které dívka velmi lnula. Stres spojený s úmrtím blízké osoby mohl podle známých rodiny představovat poslední ránu pro její zubožený organismus.

Když Káťa zemřela, její matka neunesla žal a začala jednat nepochopitelně. Nejdříve mrtvé tělo několik dní nechala v posteli, kde dívka zřejmě ležela v okamžik smrti. Pak jej obalila igelitem, složila do kufru a hodila do moře. Poté odjela do rodného Ruska.

Na možnou smrt dívky upozornil italskou policii matčin přítel. Tomu bylo divné, že nejdřív z Itálie zmizela Káťa a pár dní poté najednou do vlasti odjela i její matka. Když na ženu udeřil, přiznala se. „Je mrtvá. Několik dní jsem se na ni dívala, pak jsem ztratila hlavu, zavřela ji do kufru a hodila do moře,“ oznámila matka zkoprnělému partnerovi. Po nálezu kufru pak otisky prstů prokázaly, že jde o Káťu.

Žena nyní souhlasila, že se z Ruska vrátí do Itálie kvůli vyšetřování. Svůj čin advokátovi vysvětlila tak, že „přišla o rozum“, protože se jí „svět rozpadl na kousky“. „Nic nevím. Nic si nepamatuji. Nemám to teď v hlavě v pořádku,“ řekla.

Doma v Rusku Káťa absolvovala právnickou fakultu, v oboru ale zřejmě nikdy nepracovala. Už při studiích se účastnila focení a svůj profil na sociální síti plnila profesionálními snímky.

Jak vzpomínají její spolužačky, byla Káťa vyhublá už na vysoké škole. „Holky se jí ptaly, jestli není nemocná. Ona jim ale vždycky odpovídala, že má normální váhu,“ popsala spolužačka s tím, že Káťu nikdo nikdy neviděl jíst. „Jestli ale měla nějaké problémy, nikdy to nedala najevo.  Vždycky byla dobře naladěná,“ dodala.

Zobrazit celou diskusi