Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Po polské obci se procházel papež Jan Pavel II. Lidé se křižovali a modlili se

„Zjevení“ Jana Pavla II. ve Wadowicích značně překvapilo neinformovanou část veřejnosti.
„Zjevení“ Jana Pavla II. ve Wadowicích značně překvapilo neinformovanou část veřejnosti.  (Autor: FB/Wadowice - tu wszystko się zaczęło)
Autor: yks - 
8. října 2020
11:29

Zázrak v přímém přenosu, anebo recesistická akce? Obyvatelé poklidného městečka Wadowice nedaleko Krakova velice překvapilo, když na náměstí narazili na osobu v bílém rouchu, nápadně připomínající jejich nejslavnějšího rodáka. Karol Vojtyla, budoucí papež Jan Pavel II., se totiž narodil právě tady. Nikdo ale nečekal, že by se 15 let po své smrti do obce znovu vrátil.

Podle polského portálu Fakt24 lidé zprvu nevěřili svým očím. Někteří poklekli a křižovali se. Vždyť Jan Pavel II. odešel z tohoto světa již v roce 2005, a přestože byl v dubnu 2014 prohlášen za svatého, fakt, že by se zázračně objevil právě ve Wadowicích, jim vyrazil dech.

Jak uvedl portál, nedlouho poté se nedaleko papeže vyrojili muži v černém vyzbrojení kamerami. Teprve pak se ukázalo, že šlo o herce najatého k nahrání reklamního spotu na koncert, který se má uskutečnit u příležitosti 100. výročí papežova narození.

K osobě bývalého papeže se pozornost obrátila již na sklonku září, i když ze zcela jiných, nežádoucích příčin. To když z katedrály v italském městě Spoleto někdo ukradl ampuli s několika kapkami jeho krve. Tu jako relikvii věnoval katedrále v roce 2016 krakovský arcibiskup Stanislaw Dziwisz.

Navíc to není první relikvie spojená s polským světcem, která zmizela. Z chrámu zasvěcenému Panně Marii v severoitalském Montecastellu někdo pro změnu odcizil relikvii v podobě kusu látky s papežovou krví.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi