Slzy zalily týden po tragédii bílovecký hřbitov. Pohřeb se konal ve zdejší nevelké smuteční síni. Rozloučit se s oblíbeným kolegou přišla rodina i několik stovek kolegů v uniformách. Sjeli se ze všech koutů České republiky. 

„Nebyl to jen náš kolega, ale i přítel, kamarád a člověk s velkým srdcem. Byl ke svému okolí, pozorný a vnímavý, neodepřel nikomu pomoc. Pro mnohé kolegy byl vzorem,“ uvedl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

„Za tvou něžnou lásku, péči o nás, za všechna milá slova, starosti, zachováme v srdci vždy Tvůj obraz a pocit neskonalé vděčnosti,“ nechala napsat dojemný vzkaz na parte rodina. Po Daňkovi zůstala manželka a dvě děti, syn s dcerou.

Obřad zahájila kapela

V síni u rakve stála šestičlenná čestná stráž, před katafalkem se vršily smuteční věnce.  

Před síní byla k dispozici kondolenční kniha, mnozí možnost napsat poděkování či vzpomínku využili. „Člověk, který odešel, trvá v těch, kteří přicházejí po něm,“ nesla kniha výrok Karola Wojtyły alias papeže Jana Pavla II.

Video
Video se připravuje ...

Radím Daněk (55) si vzal život, motiv je zatím neznámý. Blesk, Michal Charbulák

Poté již obřad zahájila přítomná policejní kapela a oblíbené skladby zesnulého policisty. 

Motiv stále záhadou

K policii nastoupil Radím Daněk v roce 1988, do funkce krajského náměstka v roce 2013. 

Zdrcující zpráva zastihla všechny Daňkovy blízké i kolegy první letošní červencový den. Policista proti sobě obrátil svou zbraň ve služebním autě. Co k činu policejního náměstka vedlo, zůstává záhadou. Motiv vyšetřují jeho kolegové.

Neodmítejte pomoc

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.