Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Dům hrůzy ze slavného hororu Mlčení jehňátek je na prodej: Bydlel v něm zvrhlý vrah žen

Autor: ran - 
11. října 2020
19:34

Dům o čtyřech ložnicích a mnoha dalších místnostech, který si zahrál v Mlčení jehňátek, je na prodej. Exteriér i interiér se od doby natáčení hororové klasiky z roku 1991 příliš nezměnil, ačkoli v něm od té doby vždy někdo bydlel. Ve filmu dům patřil sériovému vrahu Buffalo Billovi, kterého přišla zatknout agentka Clarice Starlingová, ztělesněná herečkou Jodie Fosterovou.

Stavba se nachází ve Fayette County v americké Pennsylvánii a filmaři slavného hororu v něm při natáčení strávili tři dny. Odehrávají se v něm finální scény, při nichž před kamerou předvedla svůj herecký talent tehdy 29letá Jodie Fosterová.

Dům postavený v architektonickém stylu královny Anny se nyní objevil na trhu s nemovitostmi za cenu blížící se v přepočtu 7 milionům korun. Nachází se v těsné blízkosti železniční trati, která je běžně v provozu. K domu náleží i pozemek o rozloze 6 800 m².

Ve vstupní hale domu se v dobrém stavu zachovalo mnoho původních prvků včetně podlah z masivního dřeva. Jídelna, v níž se postava Jodie Fosterové postavila vrahovi na odpor, má také stále tentýž šmrnc starých časů jako ve filmu, napsal New York Post.

Realitní makléřky, které se snaží nemovitost udat, navštívily i sklepní prostory. Jak dámy říkají na videu, které kvůli prodeji zhotovily, jsou podzemní prostory, „docela strašidelné“. 

Dům je i jinak součástí historie. V samostatně stojícím objektu garáže, který je v současnosti upravený jako pracovna, totiž původně sídlil starý poštovní úřad. Na pozemku se také nachází krásný starý stylový železniční vagon. Hned vedle pak ovšem také pořádný kopaný bazén.  

Naposledy se dům prodával v roce 2016. Tehdy ochránci zvířat z organizace PETA nabízeli, že ho koupí a promění v „muzeum empatie“, jehož návštěvníci by uvnitř nosili kožešiny týraných zvířat. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi