Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při požáru domu uhořela matka a šest dětí: Otec je chtěl zachránit, skončil popálený

Autor: dce, ČTK - 
9. února 2020
10:45

Při požáru rodinného domu v městečku Clinton v americkém státě Mississippi dnes přišlo o život sedm lidí: 33letá žena a jejích šest dětí. Tragédii přežil pouze otec rodiny, který při neúspěšné snaze zachránit své nejbližší utrpěl četná zranění.

Jednopatrový dřevěný dům se ocitl v plamenech krátce po půlnoci a po uhašení požáru z něj zůstaly jen ohořelé trosku. Na trávníku před nimi se po zásahu hasičů válely kusy nábytku, hračky i oblečení. Ke stromu kousek opodál někdo přinesl kytici karafiátů.

Jediný přeživší člen domácnosti údajně chtěl na místě zůstat, ale musel být převezen do nemocnice, protože se předtím nadýchal kouře a utrpěl popáleniny i další poranění. Manželku ani děti, z nichž nejmladšímu byl jeden rok a nejstaršímu 15let, se mu zachránit nepodařilo.

Příčina neštěstí nebyla vyšetřovatelům ihned jasná, uvedl mluvčí Clintonu Mark Jones, policie ale nenašla důkazy žhářství. Dané stavení prý v městečku ležícím nedaleko státní metropole Jacksonu stálo přibližně od roku 1951. Zda bylo vybaveno detektory kouře, Jones nevěděl.

msml20 ( 9. února 2020 19:55 )

To je hodně zvláštní, to bylo první co mě taky napadlo.
Snad se to podaří vyšetřit, je to hrozné.
Ty větší děti nebyly

Taky mě to napadlo. Snad se viník najde, ale život jim bohužel už nikdo nevrátí.

offline ( 9. února 2020 16:27 )

Spíš je zvláštní, že je tady fotografie. Kdyby to byli černí, nebo jinak barevní, tak by tady nebyla. A tatík si našťouchá další stádečko s jinou, toho bych se nebál. Takovej americkej Pikora.

miky70 ( 9. února 2020 13:44 )

Zvláštní, že přežil jen otec...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání