Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vrozená vada jí poznamenala obličej: Mám větší sebevědomí než kdokoliv, říká postižená žena

Autor: jel - 
24. listopadu 2020
11:52

Brazilka Lu Doriniová (41) trpí velmi vzácnou vrozenou vadou. Kvůli ní má na obličeji velký výrůstek. Arteriovenózní malformace, jak se postižení jmenuje, způsobuje, že na pravé straně obličeje má Lu abnormální spletenec cév, který narušuje normální průtok krve a cirkulaci kyslíku. I přes své postižení je však Lu velmi optimistická a snaží se pomoci ostatním lidem, kteří arteriovenózní malformací trpí také.

Nemoc jí byla diagnostikována už v pouhých osmi měsících a Lu musela podstoupit devatenáct operací, které ji zachránily život. I přes svůj nelehký osud je však prý tím nejsebevědomějším člověkem na světě a zůstává optimistická a veselá. Říká, že by nikdy nedovolila, aby jí postižení zničilo život.

„Od dětství jsem se vždy měla ráda taková, jaká jsem. Jsem krásná, chytrá a schopná žena a nikdy jsem nemusela hledat způsob, jak sama sebe přijmout. Jsem jako všichni ostatní a zasloužím si lásku. Miluji se, jaká jsem,“ řekla Lu pro Daily Mail. Poté, co mluvila s jednou maminkou, jejíž dcera má podobnou vadu, a zjistila, že máma má velké obavy o život dcery s takovým postižením, rozhodla se Lu založit blog.

„Nyní jsem se spojila s lidmi z celého světa a snažím se je na sociálních mediích inspirovat, aby si stejně jako já užívali života a byli šťastní,“ vysvětlila žena, která má na instagramu přes 30 tisíc sledujících. Napsala také knihu, která nese název „Mezi vlnami emocí“. V té sdílí svůj vlastní příběh a doufá, že lidem pomůže pochopit, že je možné být šťastný, aniž by člověk vypadal esteticky dokonale.

„To všechno dělám za jediným účelem, abych naplnila své poslání na světě. Chci sdílet svůj příběh a rozesmát lidi, protože věřím, že je možné změnit svět, pokud každý z nás sehraje svou roli,“ vysvětlila optimisticky. Dodala také, že lidé na internetu ji většinou podporují a jen výjimečně dostává ošklivé komentáře. „Odpovídám pouze těm, kteří vidí moji krásu. Pokud si nemyslíš, že jsem krásná, pak je to tvůj problém, ne můj,“ říká hrdá žena.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

MarDis ( 24. listopadu 2020 13:41 )

Ať má paní sebevědomí klidně větší než kdokoli, stejně ale pro ty, co ji mohou posuzovat jen podle vzhledu, zůstane nehezká (mírně řečeno).

Zobrazit celou diskusi