Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Handicapované "Lvice" v reality show pomůžou postiženým dětem: Míša si díky nim zahraje para hokej

Autor: jel - 
21. října 2020
21:01

Organizace Cesta za snem pomáhá lidem s postižením. Ne však pouhým organizováním sbírek, ale zprostředkováním zážitků. Nyní spustili opravdu neobvyklou reality show, která nese název Lvice. V ní totiž deset handicapovaných žen podniká neuvěřitelné výzvy, za jejich splnění je však nečeká odměna v podobě peněz. Dělají to, aby pomohli handicapovaným dětem. 

„Naše projekty vždy tvoříme tak, abychom byli první a jedineční. Vyhýbáme se oklikou vyšlapaným stezkám a s radostí a nadšením vyšlapáváme své vlastní,“ stojí na stránkách organizace. Již zmíněný projekt Lvice je toho určitě důkazem.

Jedním z dětí, kterým se odhodlané ženy rozhodly pomoci, je i Míša, který trpí dětskou mozkovou obrnou, kvůli ní se musí pohybovat na invalidním vozíku. Je to však velký bojovník a už třináct let každý den cvičí, aby byl soběstačný.

Míšův sen 

Míša miluje sport a především hokej, sleduje spousty zápasů a sám hraje sledge hokej. Jeho největším snem je být tak dobrý, aby hrál na ligové úrovni. Lásku k tomuto sportu má v rodině, jeho tatínek je totiž asistentem České reprezentace para hokeje. Ke splnění snu by mu pomohl multifunkční rehabilitační trenažér. Mohl by tak totiž cvičit přímo ve svém pokoji a zlepšovat tak své schopnosti. „Určitě by nám trenažér pomohl, protože chceme jít dál a prát se s tím, co nás potkalo,“ prozradil Míšův tatínek.

„Pro někoho je to jen boj s větrnými mlýny. Pro Míšu je to cesta, kterou si nehodlá nechat vzít,“ stojí na stránkách organizace. Přiblížit Míšu k tomu, že bude hrát hokej, se rozhodla právě jedna z účastnic neobvyklé reality show Lvice, Daniela P. Ta prodělala v mladém věku rakovinu a musela jí být amputována noha, zákeřnou nemoc pak dokázala porazit i podruhé a stala se dvojnásobnou mistryní světa v pole dance. „Žít bez nohy není tragédie. Stačí se k tomu umět postavit,“ řekla. 

Podobné příběhy mají i další děti, kterým se projekt snaží pomoci. Organizace proto zřídila také transparentní účet, kam může přispět úplně kdokoliv.

Podporu Míšovi vyjádřili také uživatelé na facebookových stránkách Cesty za snem. „Úžasný človíček. Bojovník každým coulem,“ napsala Petra. „Moc a moc Míšu pozdravujeme! Od té doby, co jsme se potkali v Klimkovicích, strašně vyrostl a je z něj krásný mladý muž,“ připojila se Kateřina.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi