Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragická smrt fotografky Kristýny (†23) v Alpách: Sršela láskou a pozitivní energií, pláčou fanoušci

Autor: chal - 
2. září 2020
05:02

Jeden špatný krok na túře po rakouských Alpách zapříčinil smrt nadějné fotografky Kristýny K. (†23). Mladá umělkyně se zřítila ze 150 metrů při pózování pro přítele. Náhlý skon šokoval i Kristýniny bývalé klienty nebo lidi, kteří na sociálních sítích obdivovali její fotografie.

Horská túra u obce St. Nikolai na severu Štýrska pro 23letou Kristýnu K. dopadla tím nejhorším zůsobem. Mladá Češka se s 28letým přítelem a dvěma psy 25. srpna vydala zdolat vrchol Deneck, ale výprava dopadla tím nejhorším možným způsobem. Do cíle skupina nedorazila.

Kristýna se chtěla cestou vyfotit s krásným výhledem, a proto pózovala svému příteli. Bohužel však uklouzla a zřítila se asi ze 150 metrů. Tělo mladé fotografky museli záchranáři vyprostit s pomocí vrtulníku. Kristýna bohužel neměla šanci pád přežít.

Tragická událost zdrtila jak Kristýniny příbuzné, tak kamarády a kolegy z branže. Neštěstí ale tvrdě zasáhlo i lidi, jejichž psy Kristýna fotila, nebo ty, kteří ji znali pouze ze sociálních sítí, kde obdivovali její fotografický um.

Necelý den od zveřejnění zprávy o skonu usměvavé dívky se pod příspěvky nashromáždily stovky příspěvků. Komentující projevovali smutek nad ztrátou talentované ženy.

„Kristýnka byla úžasná, cílevědomá holčina, která všude rozdávala úsměvy. Její tvorba byla nádherná, a proto také fotila naši svatbu… Někoho jiného s takovým elánem do života jsem nikdy nepotkala, moc jsem ji obdivovala. To, jakou sršela láskou ke zvířatům, se ani nedá popsat. Zůstane navždy v našich srdcích a upřímnou soustrast rodině,“ kondolovala Nicole N.

Přidali se i lidé, kteří fotografku neznali osobně, přesto si jí vážili. „Předávala vždy pozitivní energii, kterou jsem já osobně přes sociální sítě vždy přijímala,“ napsala na facebooku uživatelka Míša P. V podobném duchu se vyjádřila i Michaela P. „Osobně jsem ji sice neznala, ale její tvorbu jsem vždy moc ráda sledovala a patřila mezi mé idoly ve psích fotografech,“ uvedla.

Poslední rozloučení se uskuteční ve čtvrtek 3. září v obřadní síni olomouckého krematoria ve 14:40.

Video se připravuje ...
Další videa