Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Obří žralok bílý se zakousl do surfaře: Byl velký jako auto, popsal boj o život kamarád

Autor: rc - 
4. srpna 2020
10:15

Den plný surfování se proměnil v peklo pro kamarády Milese Redferna a Phila Mummerta. Dvojice surfovala na pobřeží Západní Austrálie, když osmadvacetiletého Mummerta napadl žralok bílý. Čtyřmetrový predátor ho shodil z prkna a kousl do nohy.

Pobřeží Bunker Bay v Západní Austrálii je jako dělané pro vodní radovánky. Vlny tříštící se o pobřeží přímo vyzývají k surfování. Poslední červencový pátek odpoledne tam vyrazili surfovat kamarádi Miles Redfern a Phil Mummert. Dvojice byla ve vodě, když k nim připlaval žralok bílý a napadl Mummerta.

Osmadvacetiletého surfaře shodil z prkna a kousl ho do nohy. Útoku čtyřmetrového žraloka přihlížel Redfern. „Byl jsem vyděšený. Všichni jsme slyšeli historky o tom, jak jsou obrovští, ale vidět je na své vlastní oči je něco jiného. Byl jako malé auto, byl tak obrovský,“ řekl pro 9news.

Ostatní surfaři spěchali dvojici na pomoc. Mummerta vzali na surf a spěchali s ním ke břehu. „Seděl na prkně a po chvíli jsme slyšeli, jak někdo křičí,“ řekl očitý svěděk. „Otočil jsem se a viděl jsem žraloka,“ popsal okamžik útoku Redfern s tím, že Mummert byl letecky převezen do nemocnice, kde postoupil operaci. „Po nepředstavitelné a vyčerpávající noci vám všem oznamuji, že Philova operace proběhla opravdu dobře a nyní se zotavuje,“ napsala na facebook Mummertova přítelkyně Misha Wright.  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krapotkin ( 4. srpna 2020 19:54 )

Kdyby mu strčil do tlamy salám od Babiše, žralok by zhnuseně odplaval.

frantacizek ( 4. srpna 2020 12:11 )

v té Austrálii to musí být o krk byť se jen koupat.

Zobrazit celou diskusi