Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Myslela jsem, že tam zemřu“: Surfařku unesl muslim a dva měsíce ji znásilňoval

Autor: jžk - 
11. července 2020
19:52

Australská surfařka Carmen Greentreeová (37) promluvila ve své knize o tom, jak ji v jejich dvaadvaceti letech unesli na výletě za Dalajlámou. V lodním domku ji únosce noc co noc znásilňoval, zatímco ona ztrácela naději na útěk.

Matka tří dětí Carmen Greentreeová se podělila se světem o své dvouměsíční utrpení, když cestovala po Indii, aby vyhledala učení v Himalájích u Dalajlámy. Ve své knize Nebezpečné pronásledování štěstí popsala okamžiky hrůzy, na které nikdy nezapomene.  

V knize vypráví o tom, jak se její vysněná cesta do Indie v roce 2004 proměnila v noční můru, když ji unesl muž, který jí přislíbil pomoc na cestě do Kašmíru. Přiměl ji, aby s ním nastoupila na loď, kde ji následně držel a znásilňoval v přítomnosti jeho rodiny. Kdykoliv požádala Carmen o propuštění, surově ji zmlátil.  

Nemyslela jsem si, že bych z té lodi ještě někdy vystoupila. Myslela jsem, že tak či onak zemřu,“ řekla deníku Daily Mail Australia. Na cestu po Indii vyrazila poté, co se zhroutil její sen o tom, že se stane mistryní světa v surfování. „Byla jsem opravdu zdrcená a ztracená,“ řekla 9News. „Sedm let svého života jsem se na sto procent věnovala tomu stát se světovou šampionkou. Na ničem jiném nezáleželo.“  

Původně mířila do Dillí bez pevných plánů. Věci se pokazily ve chvíli, když se jí nabídl cizinec, že ji zavede k někomu, kdo by jí na cestě pomohl. Muž ji však podvedl a ona se místo toho dostala do Kašmíru, kde jí začal pomáhat jiný muž. Řekl jí, že bude nejlepší strávit noc v jeho lodním domku na Dal Lake předtím, než vyrazí do Dharamshaly, kde měla rezervovaný kurz ášramu s Dalajlámou.  

Brzy však přišla na to, že ji muž z lodi jen tak nepustí. „Nejhorší pocit byl, když jsem to vzdala a nechala ho vzít si to, co chtěl,“ řekla o okamžiku, kdy ji znásilnil poprvé. Byla už příliš unavená na to, aby se bránila, navíc jí únosce řekl, že se loď nachází uvnitř militarizované zóny a není možné utéct.  

Rodina nutila Carmen nosit muslimské oblečení a nechávala ji jíst s nimi u stolu. „Koupili mi kobereček a nutili mě se pětkrát denně modlit, dokonce mi dali Korán s anglickým překladem, abych se ho naučila,“ prozradila. Zachránil ji až sen jejího kamaráda, kde měl tušení, že se jí něco zlého stalo, a tak kontaktoval Australské velvyslanectví. Ti ji vystopovali podle hovoru, kdy ji únosce donutil zatelefonovat rodině, aby jí poslali peníze.

Díky knize Carmen zjistila, že není jediná, koho prohnaný Ind věznil. Policie ho a jeho bratra na základě telefonátu zatkla, muži však nikdy nečelili soudu. Zachráněná surfařka byla příliš traumatizována na to, aby mohla proti svým únoscům svědčit. Údajně si ve vězení pobyli za znásilnění šest měsíců, než je propustili.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa