Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nepříjemný závěr dovolené v Chorvatsku: Autobus plný Čechů drželi na hranicích!

Autor: jel - 
22. června 2020
10:07

Dvoupatrový autobus plný českých turistů, kteří se vraceli z dovolené v Chorvatsku, strážník na slovinských hranicích odmítl pustit dál. Údajně totiž nedodržovali bezpečnostní opatření. Po dlouhých peripetiích byl nakonec řidič autobusu nucen vrátit se s dovolenkáři do Čech přes Maďarsko.

Na hranicích mezi Chorvatskem a Slovinskem strávili turisté dlouhých pět hodin. Podle strážce zákona prý nedodržovali stanovené předpisy, autobus byl totiž plný, a tím pádem mezi sebou cestující neměli požadované metr a půl široké rozestupy a u řidiče chybělo plexisklo.

„Stalo se to, že nás nechce pustit slovinský policista, protože údajně máme autobus plný klientů, a že mají nějaký zákon, že mají jezdit jen autobusy poloviční kapacity,“ řekl pro CNN Prima News řidič autobusu, Aleš Srba. „Policista si postavil hlavu a řeší se to,“ dodal.

Cesta do Chorvatska údajně proběhla v pořádku a autobus brněnské cestovní kanceláře byl do země bez problémů vpuštěn. „Řekl, že nemůžeme pokračovat dál a že nějaký jeho velitel řekl, že se máme otočit a jet zpátky. Takže už tu stojíme asi pět hodin a nemůžeme se nikam hnout,“ sdělila televizi cestující Denisa. Turisté se nakonec dostali domů objížďkou přes Maďarsko.

Podle ministerstva zahraničí ale policista jednal správně. Slovinsko má totiž tuto podmínku platnou už řadu týdnů a na svých stránkách na ni upozorňuje mimo jiné právě ministerstvo zahraničí. Podle zástupce cestovní kanceláře je ale výklad nejasný a firma nepochybila.

Romana8 ( 23. června 2020 05:15 )

Tak jestli to byla CK Victoria, tak už se nedivím ničemu. Jak ta jednala se svými stálými klienty - voucher ano, ale na o stornopoplatky nižší částku. A hlavně nevolat, nediskutovat... Takže mě nedostatečné zjištění podmínek cesty, nebo dokonce jejich ignorace, nepřekvapí.

ostuda ( 23. června 2020 02:50 )

koukám, že některý i poloovce ))

.tg.bb ( 23. června 2020 01:36 )

Už měli po dovolené.

.tg.bb ( 23. června 2020 01:34 )

Češi, do toho! Češi, do toho! Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop! Ať žije Česká republika a její ovčané!

JaNat ( 23. června 2020 01:12 )

Asi ne, jim šlo spíš o to, že Češi prostě všude na předpisy se.rou.

Zobrazit celou diskusi