Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Opičky ukázaly, jak dodržují sociální odstup. Při krmení se držely od sebe

Autor: shp - 
8. června 2020
18:00

Pandemie koronaviru naučila lidi mnohé. Například to, že je potřeba se chránit, mýt si ruce, nosit roušky a dodržovat sociální odstup. Jenže lidi to stále moc nechápou. Tyto zvídavé opičky z Indie však pochopily, o co jde.

Chápaví makakové byli vyfoceni v indickém Arunáčalpradéšu. Opice, které podle vědců mohou roznášet nebezpečný koronavirus, ukázaly disciplinovanost. Držely si od sebe odstup a čekaly s pokorností, až jim bude naservírováno jídlo.

Parádní sociální odstup je vidět v Bhalukpongu v Arunáčalpradéši. Pokud budete pozorně sledovat, zvířata nás mohou naučit životně důležité lekce, které jsme v našich životech přehlédli ve spěchu,“ uvedl Kiren Rijiju.

Dostaly melouny a banány. Fotku opic sdílel i místní předseda pro záležitosti mladistvých a sportu Kiren Rijiju na twitteru. Všichni se shodují, že jde o změnu v chování opic. Indie přitom zažila nedávno pořádné opičí drama.

V Meerutu nedaleko Nového Dillí došlo ke krádeži vzorků s koronavirem. Nezcizil je nikdo jiný než opice, které utekly do korun stromů. Podle úřadů však žádný s vzorků nebyl poškozen a jeho obsah neunikl na veřejnost.

„Byly stále nepoškozené a nemyslíme si, že by existovala hrozba kontaminace nebo šíření,“ řekl agentuře AFP lékařský superintendant. To je dobře. V Indii každopádně dochází k pořádným opičárnám až podezřele často.

frantacizek ( 8. června 2020 19:21 )

Zobrazit celou diskusi