Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Prodejci z trhu, odkud se šířil koronavirus, se přesunuli a obchodují dál

Autor: jel - 
1. června 2020
13:24

Takzvaný „mokrý trh“ Huanan z čínského Wu-chanu se v posledních měsících proslavil opravdu nechvalně. Právě z něho totiž má údajně pocházet nebezpečný virus, který zachvátil celou zemi. Proto byl také 1. ledna hygienou uzavřen. Proslýchá se ale, že prodejci z tohoto trhu se nyní prostě jen přesunuli do jiných koutů města!

Vědci již dříve uvedli, že virus se zřejmě přenesl na lidi z divokých zvířat, která byla nabízena právě na dnes již zavřeném trhu Huanan. Ačkoliv bylo toto tržiště označováno jako tržiště s mořskými plody, již dříve bylo zjištěno, že se tam prodávalo opravdu obrovské divokých volně žijících zvířat včetně krokodýlů, štěňat vlků, dikobrazů a mnohých dalších. 

Jedna prodavačka mořských plodů řekla čínským novinářům, že mnoho prodejců z Huananu se přestěhovalo do nového místa, které se nachází asi 14 kilometrů od původního tržiště a jmenuje se Pear. „Přesunuli jsme se sem poté, co byl Huanan 1. ledna uzavřen,“ řekla. „Musím pokračovat v podnikání. Živí mě to,“ dodala prodejkyně.

Také přiznala, že se těší na znovuotevření Huananu a že její podnikání teď velmi trpělo. Na trhu se nyní objevily také nové ukazatele, na nichž stojí, že obchodování s divokými zvířaty je zakázáno! Jiný muž, jehož rodina prodává raky na tržišti Huanan už 17 let prý nyní musí prodávat zvířata na ulici. „Podnikání je teď špatné, musím prodávat na ulici abych uživil svou šestičlenou rodinu,“ vysvětlil.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi