Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opálení ji málem stálo život: Dívka putovala s popáleninami ze solárka na JIPku!

Autor: ran - 
24. března 2020
14:06

Studentka medicíny Elina Nosovová z ruského Tomsku si svoji premiéru pod umělým sluncem užívala. Zanedlouho po opuštění solária jí ale naskákaly hrozivé puchýře a s popáleninami druhého stupně na 80 procentech těla ji odvezli do nemocnice! Provozovnu nyní prošetřuje policie.  

Mladičká Ruska Elina Nosovová (18) se chtěla opálit na jaro do plavek, místo toho nyní leží ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. 15 minut v solárku stačilo k tomu, aby se dívka, která studuje medicínu na moskevské univerzitě, dostala do vážného ohrožení života.

Elina chtěla nachytat bronz ve známém ruském letovisku v Soči u Černého moře, kde trávila prázdniny s matkou. (V Rusku opatření proti koronaviru ještě nejsou tak přísná jako na západ od jeho hranic, úřady sice nabádají k omezení mezilidských kontaktů, ale veškeré obchody i služby fungují, pozn. red.) Pobyt v „rakvi“ si podle všeho užívala a byla s procedurou spokojená. Zdravotní problémy nastaly až po návratu domů.

Britský server The Sun popsal okamžik, kdy studentku spatřila její matka Irina. „Nejdříve mě zarazilo, že se pohybuje nějak jinak než obvykle, zvláštně... Zeptala jsem se jí, proč je tak žlutá, jestli se něčím nenatřela.“ Pak se podívala pořádně a zhrozila se. „Celou tvář, uši i krk měla obsypané puchýři!“

Podle vyprávění matky netrvalo dlouho a dceři se přitížilo tak, že nemohla ani stát a vyskočila jí horečka. Nyní leží ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče s popáleninami druhého stupně. Má je na 80 procentech těla! O solárium, kde dívka přišla k hrozivým popáleninám, se nyní intenzivně zajímá policie.

Vedoucí provozovny na svoji obranu prohlásila, že jí studentka o tom, že se jde slunit pod umělé slunce vůbec poprvé v životě, vůbec neřekla.

„Každá žena přece ví, že se musí začít nejdříve jen s pěti minutami, když se jde poprvé do solária. Kdyby mi to řekla, nedala bych jí tolik minut. Ptala jsem se jí také, zda si bude přát sluneční brýle nebo zakrýt ňadra, ale nic nechtěla,“ uvedla manažerka. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi