Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chlapce zasypal metr a půl sněhu: Po půl hodině ho z laviny vyhrabal otec!

Autor: lš - 
1. března 2020
15:28

Na tenhle lyžařský výlet do francouzských Alp Brit Gillon Campbell asi jen tak nezapomene. Když totiž jeho jedenáctiletý syn Fox vyjel mimo sjezdovku, zasypala ho lavina, ze které ho po hrůzostrašné půl hodině vysvobodil právě jeho otec, čímž mu zachránil život!

První podezření pojal Gillon, když na něj syn nečekal na domluveném místě u sjezdovky. Nejprve se domníval, že Fox cestou odchytil svoji matku. Když se však ukázalo, že ta o ničem neví, pochopil muž, že je zle, a proto se vydal zpátky.

To ještě netušil, že Fox vyjel mimo sjezdovku, zapadl a zasypala ho lavina. Pod metrem a půl neprostupného sněhu měl jediné štěstí, že u sebe měl vysílačku s GPS lokátorem. „Zapnul jsem si vysílačku, v jednom místě, kde byl oproti okolí čerstvý sníh, začala signalizovat, že pod ním někdo je,“ vzpomíná Gillon, který neváhal a začal s pomocí přivolaných záchranářů kopat, dokud ve sněhu nespatřil synovu helmu.

„Nikdy jsem nebyl tak vyděšený. Nezapomenu na moment, kdy jsem ho zase držel v náručí. Byl strašně prochladlý, ale byl naživu a je v pořádku,“ popisuje s úlevou otec perné chvilky.

Marnas55 ( 1. března 2020 22:33 )

DramaaaaaaaAaa

Zobrazit celou diskusi