Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragická smrt vojenské policistky: Třem malým dětem pomohl fond

Vojenská policistka zemřela při sportu: Zasažené rodině pomohl Vojenský fond! (Ilustrační foto)
Vojenská policistka zemřela při sportu: Zasažené rodině pomohl Vojenský fond! (Ilustrační foto)  (Autor: Vojenský fond solidarity)
Autor: VaB - 
12. září 2019
18:36

Tragická nehoda připravila tři malé děti o milovanou mámu a její partner, bývalý voják, zůstal ze dne na den na všechno sám. S výchovou tříletých dvojčátek a jejich o rok staršího brášky se mu proto rozhodla pomoci armáda.

Rodině, která se ocitla v těžké životní situaci, pomohl konkrétně Vojenský fond solidarity. „Táta na ty tři děti zůstal úplně sám, a tak jsme si řekli, že by mu mohla pomoci profesionální chůva,“ řekla předsedkyně fondu brigádní generálka Lenka Šmerdová deníku Právo, který o nešťastném případu informoval.

Partnerovi vojenské policistky, která zahynula loni při tragické nehodě při sportu, předal fond šek na 75 tisíc korun. To by mělo stačit na první tři měsíce služby profesionální chůvy.

Vojenský fond solidarity slouží příslušníkům armády a jejich rodinám už čtyři roky. „Pomáhá ale jen těm, kteří se do těžké situace nedostali vlastní vinou,“ vysvětlila Šmerdová s tím, že jen minulý rok pomohl devíti rodinám. Například rodině po vojákovi z vrtulníkové základny v Náměšti nad Oslavou, který zahynul při dopravní nehodě, věnovali 47 tisíc korun na splátky hypotéky. Každý rok na Vánoce také posílá deset tisíc korun dětem, jejichž otcové zemřeli při výkonu služby. 

 

Zobrazit celou diskusi