Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž „uvězněný v medvědím brlohu“ zemřel: Zabila ho otrava krve po vážné infekci

Autor: DH - 
8. srpna 2019
19:33

Nemocný muž z Kazachstánu, o kterém se zprvu tradovalo, že strávil měsíc v medvědím brlohu, zemřel. O smrti Alexandra Proskurina (†41) informoval jeho lékař, který již dříve vyvrátil spekulace o tom, že by byl jeho pacient měsíc uvězněný v medvědím brlohu, jak tvrdily původní falešné zprávy. Nyní přinesl smutnou informaci o tom, že Alexandr bohužel podlehl agresivní formě lupenky.

Kazach Alexandr Proskurin (†41) zemřel podle jeho ošetřujícího lékaře pětadvacátého července. „Příčinou smrti byla otrava krve,“ řekl médiím doktor Kapanov. Nechal se rovněž slyšet, že v konečné fázi nemoci měl jeho pacient obří boláky plné infekce. Ošklivou formu lupenky nebylo prý možné porazit.

Vážně nemocný muž se stal na pár dní slavným, když ho někdo tajně natočil a jeho snímky a videozáznam zveřejnil na internetu. Kolem nich se pak vytvořila falešná zpráva, že byl měsíc uvězněn v medvědím brlohu, kam si ho zvíře odtáhlo, aby ho později mohlo sežrat. Muž měl pít vlastní moč a nakonec být vysvobozen lovci. Pravda však brzy vyšla najevo.

„Ten muž je můj pacient! Je mu 41 let a léčí se u mě s lupenkou. Žádný medvěd ho nenapadl,“ nechal se tehdy slyšet ošetřující lékař z kazašského města Aktobe. Už tehdy byl podle jeho slov stav Alexandra velmi vážný a lékař považoval za hyenismus medializování hrůzostrašných fotografií svého pacienta. „Jestli najdu toho, kdo to video pořídil, okamžitě ho vyhodím,“ vyhrožoval tehdy. O tom, jestli se mu to podařilo, ruské zdroje dosud mlčí.

 

pajato73 ( 25. srpna 2021 13:42 )

chudak chlap, jeho smutny pohled se me dotknul... tak mlady a takovouhle nemoc... to by nikdo prece nikomu nepral... chudak musel trpet... proc? to na to nepusobi zadna medicina? R.I.P.

Zobrazit celou diskusi