Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílený miliardář se nechal vařit v kotli s bylinkami: Lék, nebo cesta do rakve?

Autor: ital - 
22. května 2019
18:33

Snímky zobrazující muže sedícího v obrovském měděném kotli zavěšeném nad ohněm může vyvolávat dojem hrůzné pohádky. Přesto jde však o drsnou skutečnost v podání výstředního ruského miliardáře. Muž tvrdí, že tato metoda je velmi účinnou cestou pro prevenci nejrůznějších nemocí.

Pozornost mnohých si získalo video zachycující postup, který připomínal výrobu velice podivné polévky. Mužem sedícím v kotli je výstřední ruský finanční magnát German Sterligov z Ruska, který zbohatl po rozpadu Sovětského svazu.

Muž v kotli vysvětluje, že díky této proceduře se zbavíte nejrůznějších nemocí. Stačí jenom sedět a dát si šlofíka. A recept je naprosto jednoduchý, do vařící vody je vhodné přihodit nějaké ty bylinky a hodně soli.

Sterligov je na svůj obrovský kotel velice hrdý a tvrdí, že je 200 let starý a vyrobený ze skutečné mědi. „Ne z té moderní, která obsahuje nebezpečné chemikálie,“ říká podnikatel. Zároveň se chlubí, že nádoba, která visí na masivních řetězech, jež by možná udržely i obřího draka z Hry o trůny, obsáhne až 500 litrů vody. Koupele v obřím hrnci pravděpodobně provádí na svém ranči nedaleko Moskvy, kam se uchýlil, když už měl dost městského života.

Prozradil, že nemá nejmenší potřebu nechávat si tuto léčebnou proceduru sám pro sebe a zve kohokoliv, aby se k němu přišel vykoupat. Poukazuje však na to, že může přijmout pouze jednoho pacienta denně, protože dezinfekce kotle trvá hodiny.

Zatím ovšem neodhalil, kolik si bude za koupel účtovat. Levné to zřejmě nebude. V minulosti proslul tím, že prodával bochník chleba za téměř 230 korun, jelikož byl prý vyrobený z ekologicky čistých ingrediencí pocházejících z jeho farmy.

Podnikatel následuje a káže víru fundamentalistické verze ruského křesťanství, které bylo odmítnuté ortodoxní církví Ruska. Je také známý svým homofobním přístupem. Na dveřích obchodů své farmy má dokonce veřejně vyvěšený nápis, že homosexuály neobsluhuje. V rámci sortimentu nabízí k prodeji také rákosky pro trestání neposlušných dětí.