Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vzhůru do oblak! Muž při poryvu větru odletěl na slunečníku

Autor: ital - 
31. března 2019
12:34

Při silném větru v turecké provincii Osmaniye si na terase kavárny všimla trojice mužů, že se hýbe jeden ze slunečníků. Postavili se na jeho podstavec, aby jej udrželi na zemi. Vichr však nabral na takové intenzitě, že se slunečník vynesl do výše. Sadik Kocadalli z něho seskočil, až když byl 4 metry ve vzduchu. Naštěstí skončil bez újmy na zdraví. Jiný muž však takové štěstí neměl.

Nečekaný šok zažil Sadik Kocadalli v kavárně ve městě Kadirli v jihoturecké provincii Osmaniyem. On a dva další muži si povšimli, že jeden ze slunečníků začíná odnášet silný vítr, který v tu dobu ve městě zuřil. Dva z nich se společně pokusili zatížit podstavec na slunečníku tím, že si na něj stoupli.

Než se však nadáli, velký slunečník se náhle vznesl do výše. Jednomu z mužů se podařilo seskočit včas. Sadik se však stále držel a vítr jej vynesl asi 4 metry vysoko. Teprve potom skočil dolů. Jako zázrakem vyvázl bez zranění. „Jsem v pohodě. Potom, co jsem si uvědomil, že slunečník poletí dál, radši jsem seskočil. Myslím, že jsem vystoupal 3 nebo 4 metry,“ pověděl Sadik.

Jiný muž jménem Mehmet Ali Bicakci však již takové štěstí při setkání se slunečníkem neměl. Když totiž slunečník přistál, dopadl přímo na něj a způsobil mu četná zranění. Mehmet utrpěl zlomeninu nohy a žeber a skončil v bezvědomí.

Jarda69 ( 31. března 2019 13:06 )

já myslím, že lepší metoda jak odletu zabránit by byla slunečník složit.

Zobrazit celou diskusi