Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vegani grilovali na ulici psa. Šokem chtěli veřejnost odradit od konzumace masa

Autor: DH - 
1. února 2019
14:16

Aktivisté z řad veganů na australské rušné nákupní třídě grilovali falešného psa. Lidé byli šokovaní, hrůzný pohled vyděsil i několik školáků, kteří si mysleli, že se jedná o realitu. Na sociálních sítích od lidí za to odpůrci potravin živočišného původu sklidili těžkou kritiku.

Protest pořádala známá organizace PETA, která je proslulá podobnými kousky. Tentokráte ale zašla hodně daleko. V rušném obchodním centru v srdci Sydney si její příznivci otevřeli stánek s grilovaným psem. Vše doplnili nápisem: „Když nechceš jíst psa, proč jíš ovci? Buď vegan!“

Akce má směřovat proti firmám, které podle PETY „zabíjejí zvířata“ pro zábavu. Celý tento proces je podle členů organizace zaměřený proti méně inteligentním zvířatům. „Každý, kdo odmítá pohled na to, jak se připravuje psí maso, by se měl zamyslet nad tím, proč totéž připouští u jiných zvířat,“ stojí v oficiálním vyjádření PETA.

Podle PETY se takovému fenoménu říká speciesismus -  tedy diskriminace založená na tom, jakého druhu je konkrétní zvíře. A jako každá jiná diskriminace by podle nich i tato měla být potlačována.

Celý protest vzbudil v centru Sydney velké pozdvižení. Uprostřed obchodního centra Pitt Street Mall se konal v den, kdy miliony Australanů nakupují na grilování u příležitosti „Dne Austrálie“. Podle očitých svědků hrůzný pohled na grilovaného psa se zeleninou vyděsil nejednoho dospělého, nemluvě o dětech, které se přišly do obchodního centra podívat z přilehlé školy.

PETA je podobnými kousky proslulá. Na sociálních sítích za to dostává nadílku jak pozitivních, tak především velmi negativních ohlasů.

„Když si člověk myslí, že PETA nemůže už klesnout níž, předvedou kousek, který děsí v Sydney malé děti. Co třeba přestat cpát vaše názory všem ostatním? Škoda mluvit,“ uvedl Ezmey87 na svém Twitteru.

 

abaron ( 1. února 2019 18:40 )

recetas de cocina MURCIÉLAGOS gachas | cómo cocinar y comer murciélagos directed by: VN DaiLy mňam mňam tá mesková kašička

Sibyla ( 1. února 2019 17:03 )

Veganství způsobuje silnou agresivitu - jak jinak nazvat neustálé útoky na lidi, kteří jedí maso?

abaron ( 1. února 2019 16:49 )

ešte doplním, že šéfkuchárik má bohaté skúsenosti s krysama ... ale ten netopier to je naj naj naj aj celú rodinu pozval do záberu na video

abaron ( 1. února 2019 16:44 )

... ja vrele doporučujem delikatesu z netopiera s prílohou hrášková ryža a liter vinegaru ako dochucovač na celý hrniec

al.bunda ( 1. února 2019 16:02 )

Kolik za kilo? Pečivo v ceně?

Zobrazit celou diskusi