Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Domácí porod do vany pod širým nebem: Pro děťátko je to nejlepší, tvrdí matka

Autor: chal - 
24. ledna 2019
09:06

Obliba porodu bez lékařské asistence roste a takzvaný volný porod volí stále více žen. Prvorodička Hannah Taylor (23) z amerického státu Kalifornie se pro něj rozhodla také. Její syn Koa se tak narodil ve vaně pod širým nebem bez přítomnosti jediného doktora. „Byl to nejkrásnější zážitek v životě,“ shodli se chlapcovi rodiče.

Hannah prý v těhotenství pečlivě zvažovala všechny možnosti a nakonec se rozhodla pro porod bez lékařské asistence, protože jí připadal nejsprávnější. „Maminka mě i sestru porodila císařským řezem a dodnes z toho má trauma. Proto jsem hledala něco jiného,“ řekla listu Mirror. Prvorodička volný porod nakonec zvolila hlavně díky vyprávění nejlepší kamarádky, která si ho nemohla vynachválit.

„Přišlo mi to tak správné,“ vysvětlila Hannah. Přestože se rozhodla pro volný porod, 23letá instruktorka jógy v průběhu těhotenství pravidelně chodila na kontroly do nemocnice. „Vyšetření ukazovala, že vše probíhá správně, a tak porodu bez asistence nic nebránilo,“ řekla Hannah s tím, že nic nepodcenila.

Mladá maminka začala rodit kolem páté ráno. Po čtyřech hodinách začala cítit silné kontrakce. „Byla jsem doma jen s partnerem a kamarádkou. Nikdo mi neříkal, kdy mám tlačit, poslouchala jsem jen své tělo. Byl to úžasný zážitek,“ vzpomínala Hannah tři měsíce po porodu.

Syn Koa přišel na svět pod širým nebem ve vaně s teplou vodou. Shea, kamarádka Tylera a Hanny, porod fotila. „Jsme šťastní, že tam byla a všechno zaznamenala,“ řekl tatínek s odstupem. „Bylo krásné počasí, svítilo slunce. Ty fotografie jsou úžasné,“ nesnažil se Tyler skrýt dojetí. 

Hannah prý může porod bez asistence jen doporučit. „Lidé by měli poslouchat své srdce. Udělala jsem, co bylo podle mě nejlepší pro mé děťátko,“ dodala maminka tříměsíčního zdravého chlapce.

lokii ( 25. ledna 2019 02:53 )

Pokud jde vsechno dobre, tak jsou vsichni nakonec stastni - horsi by bylo, kdyby se neco nepovedlo. Jen ty fotky by mely zustat v soukromem albu - ty opravdu nejsou pro verejnost.

sigmae ( 24. ledna 2019 22:36 )

až se u toho bioporodu něco posele, tak to bude o něčem jiném, před časem v médiích bylo, jak jedna australská biomatka 3 děti porodila doma v pohodě, u porodu čtvrtého zemřela, takže vyrobila 4 sirotky....

mazliva.samicka ( 24. ledna 2019 18:05 )

Tak u nás by dostala..klystýr, byla vyholená..tupou žiletkou...na břiše monitor a ležet pěkně při těch největších bolestech hezky na zádech. ponechána o samotě..Jooo.to je to pravý pro matku i pro dítě..To jsou ty vymoženosti a možnosti..Já jí prostě závidím...

petrw ( 24. ledna 2019 16:40 )

pod sirym nebem aby vsichni videli do jeji dery no fujjjjjjjjjjjjj uplacat je vareckou ty kurfy

kinki ( 24. ledna 2019 15:52 )

a splodit dieta nehranici s uchylnostou???

Zobrazit celou diskusi